Zilele calde au dispărut, iar în locul lor și-a făcut apariția frigul. Temperaturile au început să scadă, iar toamna și-a intrat clar în drepturi. Vremea rece a pus stăpânire pe România și urmează o perioadă bună în care valorile termice vor fi scăzute, va apărea lapovița și chiar ninsoarea. Peste țara noastră se va abate și un val de aer polar, iar nopțile vor fi reci, cu temperaturi sub limita de îngheț.
Vremea rece își face simțită prezența în țara noastră și urmează o perioadă de temperaturi scăzute, lapoviță și chiar ninsoare. În zonele de vale și în depresiunile din nordul și centrul țării, valorile termice se răcesc și ajung spre limita înghețului. Începând de vineri seara și până duminică, un ciclon polar aduce cu el ploi, intensificări ale vântului și averse în multe regiuni din țară. Spre exemplu, în Dobrogea se anunță furtuni sâmbătă.
CITEȘTE ȘI: ULTIMA ORĂ! ȘEFUL ANM ÎI CONTRAZICE PE CLIMATOLOGII ACCUWEATHER! CAND VIN NINSORILE, DE FAPT, ÎN BUCUREȘTI!
În Banat, Crișana, Maramureș și nord-estul Transilvaniei va ploua foarte mult și se pot înregistra, local, până la 20 – 30 l/mp. În sudul țării și în est, dar și-n Capitală, sunt anunțate cantități mici de precipitații, iar anumite zone pot fi și ocolite de ploi. La munte, se anunță lapoviță și ninsoare, mai ales duminică. Pe alocuri se va depune și un strat de zăpadă de câțiva centimetri, anunță meteoradar.ro
Cum va fi vremea săptămâna viitoare
Vremea se menține rece în jumătatea de nord a țării, săptămâna viitoare. Temperaturile nu vor depăși 10 grade Celsius, iar în unele zile vântul va bate cu putere. Este posibilă și apariția brumei, în nopțile senine. Nici în zona de sud a țării nu se anunță temperaturi prea ridicate. Chiar dacă Soarele își va face apariția pe cer, mercurul din termometre nu va depăși 15 grade Celsius. Este puțin probabil să plouă în regiunile sudice și estice față de alte regiuni.
La munte vine iarna. La altitudini mari, de peste 2000 de metri, se va așterne un strat de zăpadă săptămâna viitoare. Peisajul va fi tot mai alb, iar aerul va fi din ce în ce mai rece și umed. Pe versanții expuși este posibil să apară ninsori destul de însemnate. Sigur că, în zonele joase de relief nu va fi aceeași situație. Potrivit sursei citate, ultimele prognoze arată că primii fulgi de zăpadă vor apărea după data de 20 noiembrie, în unele zone.