July 21, 2024

Stațiunea Năvodari, una dintre destinațiile preferate de pe litoralul românesc, a devenit subiect de discuție și amuzament pe rețelele sociale după ce turiștii au găsit plaja și apa mării pline de alge.

Imaginile cu țărmul acoperit de alge au devenit virale, stârnind reacții variate din partea internauților.

Turiștii care au ajuns în Năvodari zilele trecute au fost întâmpinați de un peisaj dezolant: la intrarea în apă, atât plaja, cât și apa erau acoperite de alge.

Mulți dintre aceștia au filmat și au postat imaginile pe rețelele de socializare, unde au devenit rapid virale. În postările lor, oamenii și-au exprimat dezamăgirea și frustrarea, dar și-au păstrat umorul caracteristic.

„Cam așa stă situația la malul mării la plaja din Năvodari, e foarte trist, mai ales pentru cei care vin din depărtare să petreacă câteva zile la mare. E dezastru, e plin de alge, e ca o pătură, nu ai cum să intri în apă!”, a povestit o femeie pe TikTok.

Reacții amuzante pe internet

În timp ce mulți s-au plâns de situația neplăcută, alții au găsit prilej de a face glume. Comentariile hazlii nu au întârziat să apară:

  • „Intri om, ieși Shrek!”
  • „Credeam că e mâncare de urzici!”
  • „Unde ai găsit așa curat, eu mi-am lăsat iubita în mare la Năvodari și o caut de trei zile, nu mai dau de ea”
  • „Sucul ăla de mere de la dozator de când eram mici”

Cauzele și măsurile luate

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au explicat că fenomenul depunerii algelor la mal este influențat de curenții marini și de condițiile meteorologice specifice Mării Negre.

De la începutul sezonului estival, muncitorii de la Apele Române au colectat 800 de tone de alge de pe litoralul românesc.

Administrația Bazinală a transmis că va continua să strângă algele, dar a avertizat că acestea ar putea reapărea la mal în viitorul apropiat din cauza condițiilor naturale.

Deși situația algelor de pe plaja din Năvodari a fost o dezamăgire pentru turiști, reacțiile lor amuzante pe rețelele de socializare au adus un strop de umor în peisajul dezolant.

Administrația locală continuă să depună eforturi pentru a curăța plaja, sperând să ofere în curând turiștilor o experiență plăcută pe litoralul românesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *