April 14, 2024

Aflați din rândurile următoare, care sunt mai exact beneficiile oferite de iaur t, în ceea ce privește pielea și părul nostru.

Beneficiile iaurtului pentru pieleHidratează pielea

Un prim beneficiu oferit pielii de către iaurt este reprezentat de faptul că o hidratează foarte bine. În momentul în care pielea noastră are nevoie de un plus de umiditate, cu siguranță puteți încerca chiar acasă să preparați o mască de față cu iaurt, pentru a aduce totodată și întinerire pielii.

Această mască funcționează dat fiind faptul că iaurtul este aplicat pe o zonă locală, crescând conținutul de umiditate, pielea a devenit mult mai elastică și luminoasă. 

Tot ce trebuie să faceți este să adăugați într-un bol de dimensiuni mai mari 4 linguri de iaurt, o lingură de pudră de cacao și o linguriță de miere, ingrediente pe care le veți amesteca până când veți obține o consistență mai mult sau mai puțin uniformă și cremoasă. 

Abia atunci puteți aplica masca pe față și gât și să o mențineți timp de aproximativ 30 de minute, iar după acest interval de timp să clătiți fața cu apă rece și să vă uscați pielea. 

Reduce ridurile și liniile fine

Un alt aspect care trebuie să fie luat în seamă în ceea ce privește beneficiile oferite de iaurt pielii noastre este reprezentat și de faptul că poate reduce liniile fine și ridurile. Bineînțeles că odată cu trecerea timpului pielea noastră începe să simt anumite aspecte în ceea ce privește îmbătrânirea, însă în momentul în care veți alege să preparați chiar acasă un scrub cu iaurt, veți reuși să combateți ridurile și liniile fine, amestecul fiind aplicat săptămânal.

Iaurtul funcționează bine ca exfoliant dat fiind faptul că deține acid lactic, reușind să îndepărteze cel mai înalt strat de celule moarte, scoțând la suprafață pielea noastră strălucitoare și tânără. Conform National Library of Medicine, se pare că înainte de a se adăuga arome, un iaurt conține cel puțin 3,25% grăsime din lapte, 8,25% substanțe solide din lapte fără grăsimi, iar în ceea ce privește acidul lactic, regăsim cu până la 0,9%, pentru aciditate.

În același timp se combat și radicalii liberi, datorită proprietăților antioxidante.

Tot ce trebuie să faceți este să adăugați într-un bol de dimensiuni mai mari o lingură de ovăz și 2 linguri de iaurt și să amestecați până când ovăzul devine moale și aveți o consistență uniformă. Amestecul se aplică pe toată fața și gâtul și se masează cu mișcări circulare. Imediat apoi se lasă să acționeze timp de 15 minute iar apoi se clătește cu apă rece.

Citește continuarea aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *