December 2, 2023

Planta aromatică populară în bucătăria italiană ascunde în frunzele sale nu doar aroma bogată, ci și un ulei esențial cu potențiale beneficii semnificative pentru sănătate.

Uleiul de oregano, extras din această plantă plină de antioxidanți, se dovedește a fi un aliat puternic în lupta împotriva bacteriilor și fungilor.

Un studiu a evidențiat eficacitatea acestui ulei în combaterea Staphylococcus aureus, o bacterie comună cauzatoare de infecții alimentare și infecții ale pielii.

Rezultatele au arătat o rată de supraviețuire de 43% pentru șoarecii tratați cu ulei de oregano, comparabilă cu cea a celor tratați cu antibiotice standard.

Eficient împotriva bacteriilor

Uleiul de oregano demonstrează, de asemenea, eficacitate împotriva unor bacterii rezistente la antibiotice, cum ar fi Pseudomonas aeruginosa și E. coli, responsabile pentru infecțiile urinare și respiratorii.

Pe lângă proprietățile antibacteriene, uleiul de oregano poate contribui la îmbunătățirea profilului lipidic.

Studiile indică faptul că acest ulei poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol, oferind astfel beneficii pentru sănătatea cardiovasculară.

Cu toate acestea, este important să subliniem că uleiul esențial de oregano nu este destinat consumului direct, în timp ce uleiul de oregano extras poate fi utilizat ca supliment.

Cu mai multe cercetări, aceste descoperiri ar putea consolida poziția uleiului de oregano ca un mic secret culinar cu mari beneficii pentru sănătate.

Oregano Substitute - The Spice House

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *