April 14, 2024

Este acel moment al anului în care mulți dintre noi se îmbolnăvesc cu ușurință. Primul gând se îndreaptă adesea către întărirea sistemului imunitar, fie că este vorba de alimente sănătoase sau de băuturi care întăresc sistemul imunitar.

Băuturi recomandate pentru întărirea sistemului imunitar

Sistemul imunitar este o adevărată rețea de apărare a organismului. Acesta este compus din celule, țesuturi și organe care ajută la protejarea organismului de bacterii, viruși, ciuperci și alte substanțe dăunătoare.

Sistemul imunitar oferă o barieră pentru împiedicarea invadatorilor să pătrundă în organism.

Complexul de celule care luptă împotriva agenților patogeni ajută la apărarea organismului pe termen lung.

Apa

Corpul nostru este alcătuit într-un procent de 70% din apă. Fiecare funcție a organismului necesită apă, iar consumul unei cantități adecvate de apă este necesar pentru un sistem imunitar puternic.

De aceea este atât de important să te asiguri că bei suficientă apă pentru nevoile corpului tău.

Apa ajută la întărirea sistemului imunitar prin absorbția mai rapidă a nutrienților și prin menținerea sănătății membranelor mucoase din nas, gură și gât, care sunt adesea prima linie de apărare împotriva unui agent patogen și o barieră naturală în calea infecțiilor.

Apa este, de asemenea, o componentă esențială a lichidului limfatic, care furnizează celule albe din sânge, cele care ajută la combaterea infecțiilor.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este o altă băutură minunată pentru întărirea sistemului imunitar. Acesta este bogat în flavonoide polifenoli care sunt benefice pentru sănătate.

Acestea reduc riscul apariției bolilor de inimă și riscul apariției anumitor tipuri de cancer.

Potrivit unui studiu publicat în revista Molecular, ceaiu verde întărește imunitatea prin antioxidanții săi care ajută la protejarea celulelor împotriva oxidării. Se mai crede că ceaiul verde protejează prin capacitatea sa antioxidantă puternică.

Chefirul

Chefirul este o băutură fermentată, asemănătoare iaurtului, făcută din diferite tipuri de lapte, cum ar fi de vacă, oaie și de capră.

La fel ca iaurtul, chefirul este bogat în diferite probiotice benefice care ajută la menținerea echilibrului microbiotei tractului gastro-intestinal.

Ceaiul de ghimbir cu lămâie și miere

Indiferent dacă faci acest ceai acasă sau alegi să-l comenzi la o cafenea, lămâia și ghimbirul au proprietăți uimitoare pentru întărirea sistemului imunitar. Ceaiul este preparat prin combinarea ghimbirului proaspăt ras și a sucului de lămâie pus în apa fierbinte.

Ceaiul de ghimbir și lămâie este bogat în vitamina C, un antioxidant despre care se știe că ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative.

Vitamina C oferă, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și ajută la reducerea răspunsurilor imune negative. Ghimbirul are, de asemenea, peste 100 de compuși bioactivi care ajută la apărarea sistemului imunitar.

Sucul de portocale

Nu este nicio surpriză că acest suc se află pe lista de băuturi recomandate pentru întărirea sistemului imunitar.

Sucul de portocale este o alegere ideală dacă vrei să lupți împotriva virozelor. Potrivit unui studiu publicat în Frontiers in Immunology, vitamina C și acidul folic din sucurile de citrice conțin integritatea barierelor imune și protejează multe tipuri de celule imunitare.

Compușii bioactivi din citrice au efecte antiinflamatorii pentru susținerea sistemului imunitar. Nu doar sucul de portocale este benefic, ci și sucul de grapefruit. Acesta este recomandat de nutriționiști pentru întărirea sistemului imunitar. 

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *