April 14, 2024

Bijuteriile sunt mai mult decât simple accesorii elegante – ele sunt, de multe ori, o expresie a personalității și stilului nostru.

Dar cât de des ne gândim la igiena lor? Foarte rar. Iată de ce ar trebui să renunțăm la obiceiul de a ne scoate inelele atunci când ne spălăm pe mâini.

Bijuteriile: Un refugiu pentru microorganisme

Poate că nu ți-ai imaginat niciodată, dar bijuteriile tale, în special inelele, sunt un habitat perfect pentru microorganisme.

Fie că vorbim despre bacterii sau alte impurități, inelele acumulează o mulțime de agenți patogeni în timpul purtării lor zilnice.

Specialiștii în igienă recomandă curățarea și sterilizarea săptămânală a bijuteriilor, pentru a preveni acumularea microorganismelor.

Procesul este simplu: începe prin curățarea bijuteriilor cu spirt pentru a îndepărta bacteriile de la suprafața lor.

Apoi, expune-le la o lampă UV, care va distruge bacteriile prin deteriorarea ADN-ului lor.
Pe ce deget se poartă inelele, de fapt. Așa atragi succesul și bogăția în  viața ta - Ego.ro

De ce să nu îți scoți inelele atunci când te speli pe mâini

Un aspect important al igienei bijuteriilor este să le porți în timp ce te speli pe mâini. De ce?

Pentru că apa și săpunul îndepărtează bacteriile de la suprafața pielii tale, inclusiv cele aflate sub inel. Astfel, poți asigura o curățenie mai bună.

În plus, scoaterea inelelor în timpul spălării pe mâini poate avea un impact negativ asupra aspectului lor și a materialului din care sunt confecționate.

Mizeria și grăsimea acumulate între pielea ta și inel pot afecta metalul prețios, ducând la pierderea luciului și la apariția unui aspect tern și uzat al bijuteriei.

Purtarea bijuteriilor este un aspect important al stilului personal, dar trebuie să ne asigurăm că le menținem igienice și curate.

Renunțarea la obiceiul de a ne scoate inelele în timpul spălării pe mâini poate fi un prim pas în direcția unei igiene mai bune și a menținerii aspectului lor elegant și strălucitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *