May 20, 2024

Muzica în timpul condusului este o plăcere pentru mulți șoferi, mai ales atunci când au de străbătut un drum lung. Totuși, unele melodii le pot distrage atenția în mod deosebit persoanelor aflate la volan, acestea ajungând să piardă controlul mașinii. Un studiu a arătat care sunt cele mai periculoase piese pentru conducătorii auto, iar pe primul loc de află un hit preferat de români.

Un portal australian de comparație a realizat un studiu, în urma căruia au fost identificate cele mai periculoase melodii de ascultat la volan. Pentru a ajunge la rezultatul final, un grup de testare din Marea Britanie a condus pe un simulator în care s-a măsurat rata accidentelor cu piesa muzicală corespunzătoare.

Citește și: ȘOFER OPRIT ÎN TRAFIC DIN CAUZA SARMALELOR SOȚIEI. MOMENTUL A DEVENIT VIRAL! VIDEO

Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi

Pentru un rezultat optim al studiului a fost folosit instrumentul de analiză Spotify API. Cu ajutorul acestuia, au fost măsurați diverși factori, precum BPM (bătăi pe minut), energia, capacitatea de dans și, de asemenea, volumul fiecărei melodii în parte.

Melodiile care au fost identificate drept periculoase pentru șoferi sunt adesea difuzate la radio în mai multe țări, inclusiv în România. Mai mult decât atât, piesa aflată pe prima poziție este una dintre preferatele cetățenilor țării noastre.

Este vorba despre hitul „Dragostea din Tei”, cântată de trupa O-Zone. Melodia care a rupt topurile la nivel internațional reprezintă un pericol atunci când este ascultată la volan, având o valoare a distragerii de 78,76%, potrivit studiului realizat de portalul australian de comparație comparethemarket.com. Iată cum arată clasamentul cu cele 10 piese identificate în cadrul cercetării, dar și care este gradul fiecăreia de distragere:

  • „Dragostea din Tei” de O-Zone (78,76 la sută).
  • „Empire State Of Mind” de JAY-Z (78,37%)
  • „Pump It” a celor de la Black Eyed Peas (77,80)
  • „Wanna Be Startin’ Somethin’” de Michael Jackson (77.11)
  • „All About That Bass” de Meghan Trainor (76,59)
  • „Price Tag” de Jessie J (76.46)
  • „Despacito – Remix” de Luis Fonsi (76.39)
  • „Hey Baby (Radio Mix)” de DJ Ötzi (76.36)
  • „The Lazy Song” de Bruno Mars (76.26)
  • „Beat It” de Michael Jackson (76.13)

Specialiștii recomandă șoferilor să asculte melodii cu ritmuri mai lente atunci când sunt la volan. Pentru conducătorii auto, sunt recomandate piese care provin de la rapperi precum Drake și Eminem. De asemenea, pe această listă ”de siguranță” se află și artista internațională Ariana Grande.

Citește și: AMENDĂ DE PÂNĂ LA 1.000 DE LEI DACĂ FACI GREȘEALA ASTA LA VOLAN. PUȚINI ȘOFERI ȘTIU ACEASTĂ REGULĂ ”DE AUR”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *