May 20, 2024

În ultima perioadă, prețul imobiliarelor a crescut semnificativ. Astfel, românii caută variante avantajoase pentru a-și putea achiziționa o locuință. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, într-o comună, aflată în apropiere de Sibiu, poți cumpăra o casă cu 2.000 de lei. Ulterior, primăria a făcut un anunț surprinzător.

Satul Gherdeal, situat în inima Transilvaniei, în județul Sibiu, a rămas cu puțini locuitori, după exodul sașilor de aici spre Germania. Doar 12 oameni mai locuiesc pe aceste meleaguri. Totuși, cei care trec pe aici rămân impresionați de peisajele spectaculoase. Conștienți de frumusețile zonei, autoritățile își doresc să repopuleze localitatea pentru a revenit la forma de acum mulți ani.

Citește și: LOCUL DE BASM DIN ROMÂNIA PE CARE PUȚINI TURIȘTI ÎL ȘTIU. ASCUNDE UN MARE SECRET, CUNOSCUT DOAR DE CÂȚIVA OAMENI

Ce anunț a făcut primăria despre prețurile mici ale caselor

Satul Gherdeal, comuna Bruiu, a rămas aproape pustiu, în ciuda peisajelor de basm. Așadar, la un moment dat, au circulat zvonuri conform cărora autoritățile ar fi dispuse să vândă casele și cu sume cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei, din dorința de a repopula zona. Într-adevăr, locuințele au fost abandonate, astfel că necesită o investiție mai mare pentru renovări.

Totuși, în urmă cu puțin timp, Primăria Comunei Bruiu a publicat pe site-ul oficial al instituției un comunicat prin care a explicat că nu există case scoase la vânzare pentru astfel de sume foarte mici. Într-adevăr, prețurile nu sunt atât de mari precum în alte zone.

„În urma informațiilor apărute în mediul public și pe diferite rețele de socializare, Primăria Comunei Bruiu dorește să vă informeze că în satul Gherdeal precum și în celelalte sate aparținătoare, nu există imobile de vânzare la prețuri modice (2000 – 3000 lei).

Primăria Comunei Bruiu nu deține în proprietate imobile (case) care urmează a fi vândute. Proprietățile aflate pe raza comunei sunt proprietatea persoanelor fizice (sași sau români) iar pentru ultimele imobile scoase la vânzare au fost solicitate prețuri de minimum 20.000 euro.

Primăria Comunei Bruiu nu deține informații despre imobile aflate la vânzare în raza sa teritorială.”, au anunțat reprezentanții primăriei comunei Bruiu pe site-ul oficial al instituției.

Satul Gherdeal/ Sursa foto: Facebook

Chiar dacă frumusețile zonei atrag oameni, din păcate, este foarte greu să locuiești în acest sat pustiu, unde mai stau doar 12 oameni. Cei care trec pe aici, pot observa că se află aici o biserică ortodoxă, una săsească și o școală, dar sunt aproape părăsite.

Citește și: COMUNA DIN ROMÂNIA CARE BATE FĂRĂ DREPT DE APEL BUCUREȘTI, CLUJ, TIMIȘOARA SAU CONSTANȚA. A DEVENIT CELEBRĂ ȘI UNICĂ ÎN LUME PENTRU LEGENDA LUI DRACULA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *