May 24, 2024

Sâmbătă, 11 mai 2024, a avut loc cea de-a 68-a ediție a concursului Eurovision. România nu a participat în acest an, însă fanii show-ului au urmărit restul concurenților cu sufletul la gură, fiecare având câte un favorit. Câștigătorul a fost Nemo, un tânăr de 24 de ani care se consideră non-binar. Mai exact, el nu se identifică a fi nici femeie, nici bărbat. Victoria sa a atras multe controverse, iar unii au reacționat dur. Printre cei care l-au pus la zis se numără și artista Jessie Baneș.

Elveția a reușit să pună mâna pe trofeul de anul acesta al concursului Eurovision. Nemo, reprezentantul țării, a obținut 591 de puncte cu piesa ”The Code”. Locul doi a fost ocupat de Croația, cu 547 de puncte, iar pe treapta a treia a podiumului s-a poziționat Ucraina care a avut 453 de puncte.

Citește și: SCANDAL MONSTRU LA EUROVISION 2024, CHIAR ÎNAINTE DE FINALĂ! CE REGULI AU FOST ÎNCĂLCATE

Jessie Baneș, revoltată după ce a văzut cine a câștigat Eurovision 2024

Suedia, Ucraina, Germania, Luxemburg, Olanda (eliminată), Israel, Lituania, Spania, Estonia, Irlanda, Letonia, Grecia, Regatul Unit, Norvegia, Italia, Serbia, Finlanda, Portugalia, Armenia, Cipru, Elveția, Slovenia, Croația, Georgia, Franța și Austria sunt cele 26 de țări care au participat anul acesta la Eurovision.

Victoria Elveției a atras multe controverse legate de Nemo, artistul care a reprezentat țara. Jessie Baneș, o cântăreață din România, se numără printre cei care au fost nemulțumiți de câștigătorului concursului Eurovision și a condamnat apariția lui excentrică.

„Sâmbătă seară a avut loc marea finală a concursului Eurovision 2024, concurs pe care eu nu-l mai urmăresc de mulți ani. Și anul acesta, la fel ca în anii trecuți, au avut loc o mulțime de controverse: reprezentantul Olandei a fost dat afară pe seama unui scandal, au fost multe tensiuni legate de participarea Israelului.

Dar nu despre asta vreau să discut acum, ci despre câștigătorul din 2024, un tânăr din Elveția pe numele său Nemo, în vârstă de 24 de ani, care a interpretat piesa ‘The Code’.

Am intrat pe YouTube să-i urmăresc reprezentația și vreau să vă spun că am rămas stupefiată să văd un băiat de 24 de ani, îmbrăcat în roz, într-o fustiță și care cânta despre faptul că el este non-binar! Întrebat în legătură cu această melodie, Nemo a spus că a conceput-o în momentul în care și-a dat seama că nu este nici bărbat, nici femeie.”, a spus Jessie Baneș pe TikTok.

Nemo, câștigătorul Eurovision 2024/ Sursa foto: Instagram

Jessie Baneș a mai susținut că România nu are ce căuta la un astfel de concurs, ținând cont de cel care a câștigat. Mai mult decât atât, ea consideră că Eurovision a suferit o mare transformare, iar acum muzica, arta și talentul nu mai sunt la fel de importante.

„Este foarte trist să vedem că Eurovisionul a devenit un concurs despre minorități! Nu mai are legătură cu muzica, cu arta, cu talentul de a pune în scenă o reprezentație, nu mai este nici despre cultura fiecărei țări.

Este doar despre spălarea pe creier a tinerilor care urmăresc acest concurs de peste tot de pe glob și mă bucur din suflet ca anul acesta România nu a mai participat și sper să n-o mai facă nici în următorii ani.

Iar în legătură cu artiștii români care se plângeau că ‘România nu participă anul acesta, ce trist! Ce păcat!’, să nu vă mai aud, dragi artiști din România, cu astfel de baliverne! Ia uitați-vă cine a câștigat! Ce să căutăm noi acolo?!”, a mai spus artista.

Citește și: I-A LUAT ÎN ȘUTURI PE BOȘII DE LA TVR! EUROVISION-UL RATAT DE ROMÂNIA A DECLANȘAT TAIFUNUL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *