December 2, 2023

Prețul unui costum popular poate fi destul de piperat, în funcție de materialele și accesoriile din care a fost realizat. Saveta Bogdan a dat un exemplu din propria garderobă, care scoate la suprafață sume importante de bani.

Citește și: ADEVĂRUL DESPRE VOCEA ROMÂNIEI ȘI IMPACTUL PE CARE EMISIUNEA ÎL ARE ASUPRA CONCURENȚILOR, SPUS DE TUDOR CHIRILĂ. LA CE NU TREBUIE SĂ TE AȘTEPȚI CÂND TE DUCI LA PRESELECȚII

Artista în vârstă de 77 de ani a intrat în această industrie pe când era foarte tânără astfel că de-a lungul carierei sale a reușit să adune o colecție impresionantă de costume populare pe care le poartă tot timpul pe scenă sau la evenimente publice. Unele piese vestimentare costă o avere. Saveta Bogdan a dezvăluit prețul unui astfel de costum, dar a explicat și ce se va întâmpla cu acestea când se va retrage din muzică.

Cât costă un costum popular

Saveta Bogdan a vorbit despre colecția impresionantă de costume populare pe care a adunat-o de-a lungul carierei sale longevive. Unele dintre ele sunt adevărate obiecte de artă. Artista a dezvăluit că are piese care au fost lucrate manual în urmă cu peste 50 de ani. Așadar, prețurile acestora nu sunt deloc mici. Exemplul dat de interpreta de muzică populară scoate la suprafață sume importante de bani.

„Am foarte multe costume, dar sunt autentice, așa cum se făceau înainte, se țeseau la război! Eu reprezint zona Bistrița Năsăud. Toate costumele mele sunt autentice, din zonă, de acolo! Acesta de pe mine este mai stilizat, dar pânzele sunt autentice!

Sunt doar mărgele. Sunt foarte frumoase, cu ele s-a cununat o mireasă. Oriunde mă duc îl iau pentru că îmi poartă noroc. Sunt foarte scumpe pentru că sunt foarte migăloase. Cine mai face acum mărgele?

Duce cam la 5.000 de euro, cam așa. Cred că o femeie la țară muncește 2 ani la acestea! Eu sunt din Sângeorz-Băi, de la Bistrița Năsăud, iar acolo femeile încă mai lucrează! Acum lucrează mai modern, nu prea mai fac așa. Eu pe acestea le am de cel puțin 50 de ani!”, a declarat Saveta Bogdan, potrivit ego.ro.

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Artista a decis și ce va face cu piesele vestimentare în momentul în care se va retrage din industria muzicală. Deși unii credeau că i le va lăsat moștenire fiicei sale, se pare că aceasta nu este interesată. Așadar, interpreta de muzică populară s-a gândit la o altă variantă.

Citește și: CE SACRIFICIU A VRUT SĂ FACĂ IULIANA TUDOR PENTRU A-ȘI SALVA MAMA SUFERINDĂ. VORBELE CARE SPUN TOTUL DESPRE RELAȚIA CELOR DOUĂ: „AȘ FI FĂCUT ORICE CA EA SĂ FIE BINE”

„Pe fata mea nu o interesează! Când nu o să mai pot, mă duc la Muzeul Țăranului, le dau acolo ca să scrie pe ele Saveta Bogdan. Acolo le las, să vadă lumea ce costume a avut Saveta!”, a adăugat Saveta Bogdan.

Așadar, costumele populare ale artistei care valorează o avere ar putea ajunge exponate la muzeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *