May 24, 2024

Cu minivacanța de 1 Mai în apropiere, românii se pregătesc intens pentru momentele de relaxare și bucurie alături de grătarele încinse.

Și cum micul este vedeta de necontestat a acestei zile de sărbătoare, mulți sunt cei care abia așteaptă să savureze deliciosul preparat.

Pentru cei care își doresc să obțină mici perfecți, celebrul bucătar Cătălin Scărlătescu a dezvăluit câteva dintre secretele sale pentru a obține gustul ideal.

Cu experiența sa vastă în domeniul gastronomiei, Cătălin Scărlătescu a căutat mereu rețeta perfectă pentru mici și a învățat numeroase trucuri esențiale pentru a obține preparatul dorit.

Acesta a concluzionat că micii cei mai buni ies din combinația de carne de vită și oaie, având influențe turcești în rețeta preferată. Cu toate acestea, fiecare este liber să aleagă ingredientele potrivite, secretul stând în modul de gătire al acestora.
Rețeta de mici a lui Cătălin Scărlătescu. Ce adaugă celebrul chef pentru un  gust aparte - WOWBiz

Cea mai importantă etapă în prepararea micilor, dezvăluită de Cătălin Scărlătescu, este momentul când carnea ajunge pe grătar.

Pentru a obține micul perfect, este esențial să întoarceți constant micii pe grătar, asigurându-vă că sunt fragezi și suculenți. Acest gest simplu, dar crucial, previne uscarea și prăjirea excesivă a cărnii, menținând gustul delicios al preparatului.

„Am ales carnea de oaie și vacă, iar rețeta aceasta este semi-turcească. Vă rog să nu puneți muștar în ei în primă fază, mâncați-i așa cum sunt. Din momentul în care i-ați întors prima dată, îi întoarceți mereu”, a explicat Cătălin Scărlătescu.

Astfel, pentru a pregăti micii perfecți de 1 Mai, este nevoie de ingrediente de calitate și de atenție sporită la tehnica de gătire. Cu aceste sfaturi de la celebrul bucătar, gurmanzii pot fi siguri că vor savura un preparat deosebit, cu gust autentic și suculent, la grătarul de sărbătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *