June 15, 2024

Lupta juridică dintre Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea cu Antena 1 continuă, după ce cei trei chefi au demisionat la sfârșitul anului trecut.

Plecarea chefilor din proiectul condus de producătoarea Mona Segal, s-ar fi produs chiar înainte de începerea filmărilor pentru noul sezon „Chefi la cuțite”. De atunci, cei trei bucătari sunt implicați în diverse procese cu trustul Intact.

Noi detalii din procesele chefilor

Potrivit informațiilor recente, unul dintre procesele chefilor se desfășoară între trustul Intact, Pro TV și Cătălin Scărlătescu. Surse din cadrul Paginademedia afirmă că, încă din toamna anului trecut, Mona Segal le-ar fi spus celor trei chefi că nu sunt de neînlocuit.

În prezent, Antena 1 cere un prejudiciu de 3,7 milioane de euro de la Cătălin Scărlătescu și interdicția ca acesta să apară în noul sezon „MasterChef” de la Pro TV, până la soluționarea proceselor. „Poate să facă emisiunea, dar nu cu chef Scărlătescu”, a declarat avocata Antenei.

Dispute legale și argumente din ambele tabere

Avocata Pro TV a ripostat, argumentând că „Asta ar însemna ca ani de zile să nu facă nimic. Dacă Antena 1 a făcut un sezon „Chefi la cuțite” cu alți bucătari, noi, Pro TV, de ce să nu facem „MasterChef” cu acești bucătari? Antena 1 își dorește să oprească o emisiune în derulare, să blocheze activitatea Pro TV și a pârâtului”.

În cadrul dezbaterilor, avocata Antenei 1 a subliniat importanța participării anumitor persoane publice în audiența unei emisiuni. „Dacă în toamnă Pro TV face „MasterChef”, iar Antena 1 „Chefi la cuțite”, publicul se va îndrepta și spre Pro TV. La fel și clienții de publicitate. Participarea anumitor persoane este elementul cel mai important în audiența unei emisiuni”, a adăugat aceasta.
Reacția PRO TV, după ce Antena 1 a dat în judecată postul și pe Chefii  Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu: „Știm despre recenta acțiune în  instanță. PRO TV s-a concentrat întotdeauna pe...” /

Interdicția lui Cătălin Scărlătescu

Antena 1 susține că chef Cătălin Scărlătescu a încălcat o clauză din contractul său, „Clauza 3.3”, care l-ar fi obligat să continue activitățile pentru emisiunea „Chefi la cuțite”, indiferent de alte oferte contractuale.

„Contractul lui Cătălin Scărlătescu a încetat la 31 decembrie 2023, iar contractul cu Pro TV a fost semnat pe 16 aprilie 2024. Nu există o aparență a drepturilor reclamantei conform clauzei 3.3. Din atitudinea reclamantei Antena 1 față de chef Scărlătescu, nu vrem să mai auzim de reclamantă!”, a declarat avocata lui Cătălin Scărlătescu.

Reclamă abuzuri și neplăți

Avocata lui Scărlătescu a mai adăugat că bucătarul are încă bani de primit pentru sezonul 12, în care a apărut, dar nu a fost plătit integral, și a menționat abuzurile psihice și emoționale de care atât el, cât și colegii săi, au avut parte.

Totodată, a subliniat că Antena 1 a depus multiple cereri în judecată, hărțuindu-l pe Scărlătescu și încercând să îi blocheze activitățile comerciale.

„Reclamanta (Antena 1) l-a hărțuit pe Scărlătescu. Pretinde că are un drept asupra pârâtului, ca persoană. Pârâtul (chef Scărlătescu) are dreptul să își cesioneze drepturile de autor. Este vorba de libertatea dreptului de creație. În procesul de creație nu poți lua pe cineva și să îi spui, dacă nu vrea, ‘hai, acum filmează asta’”, a concluzionat avocata lui Cătălin Scărlătescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *