May 20, 2024

Ion Iliescu (94 de ani) respectă un regim alimentar care i-a uimit pe apropiați. Odată cu trecerea timpului, anumite probleme de sănătate s-ar fi accentuat, iar fostul președinte este monitorizat îndeaproape de specialiști. De altfel, este nevoit să respecte o dietă, fiind vorba despre un regim biochimic. Detaliile se află mai jos, în articol.

De-a lungul timpului, au apărut o multitudine de informații legate de starea de sănătate a fostului președinte al României, dar și despre regimul alimentar pe care îl respectă. Sănătatea lui Ion Iliescu este monitorizată îndeaproape de medici, aspect care a putut fi văzut și în luna ianuarie a acestui an, atunci când a fost vizitat la vila din Primăverii de medicul Mircea Beuran. La momentul acela, fostul Ministru al Sănătății a adus o pungă cu recipiente pentru colectarea fluidelor. Mai multe detalii se regăsesc AICI.

Vezi și ÎN ANII ’30, FOSTUL PREȘEDINTE A LOCUIT ÎN FIEFUL RAPIDULUI, IAR NOI AVEM IMAGINI ÎN PREMIERĂ CU PROPRIETATEA DIN GIULEȘTI. AICI A COPILĂRIT ION ILIESCU! CASA ARE APROAPE 100 ANI

Ce regim alimentar respectă Ion Iliescu?

Ajuns la vârsta de 94 de ani și confruntându-se cu anumite probleme de sănătate, Ion Iliescu trebuie să respecte o anumită dietă. Mai cu seamă, este vorba despre un regim biochimic, care are la bază un aliment consumat de mulți dintre români. Și anume, mușchiulețul de vită. De altfel, dieta respectivă ar reprezenta și secretul longevității sale. Un medic nutriționist a vorbit despre acest regim alimentar.

Nutriționistul Ion Pop Blaga a vorbit despre această dietă biochimică respectată de Ion Iliescu. Fostul lider de la Cotroceni urmează o alimentație strictă. Prin aceasta, lipidele, proteinele și glucidele se consumă, practic, separat. În ficare zi, trebuie să consume 200 de grame din carnea respectivă. Fostul președinte se confruntă cu pericardită hemoragică, care este ținută sub control, dar și cu cardiopatie ischemică. În ultimii ani, fostul președinte a rărit aparițiile publice.

„Nu văd o altă alimentație decât ce asistată biochimic, prin care proteinele, glucidele și lipidele se consumă separat, nu împreună, care să pună pe picioare un om cu afecțiuni cardiace majore, într-un timp atât de scurt”, a spus nutriționistul, conform CSID.

Vezi și CUM L-A ÎNDEPĂRAT NINA PE ION ILIESCU DE NEPOTUL SĂU. „MĂ TRATA CA PE UN STRĂIN”. POVESTEA LUI ANDREI ILIESCU ȘI CE A FĂCUT CU CADOURILE PRIMITE DE LA FOSTUL PREȘEDINTE

sursă foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *