May 20, 2024

Mărul este printre cele mai populare fructe la nivel global, renumit pentru conținutul său bogat de fibre și substanțe nutritive. Totuși, un detaliu mai puțin cunoscut este prezența merelor negre, considerate cele mai prețioase din lume.

Black Diamond Apple este numele mărului negru care se înalță la altitudini de până la 3.000 de metri. În contextul recomandărilor medicale pentru o sănătate mai bună, se spune adesea că un măr pe zi ține doctorul departe. În mod obișnuit, merele se găsesc în variantele roșu, verde, galben și alb. Cu toate acestea, există și un soi de măr despre care puțini știu, și anume mărul negru, considerat cel mai prețios dintre toate.

Citește și: DE NECREZUT! CÂȚI LEI A AJUNS SĂ COSTE UN COZONAC DE PAȘTE ÎN 2024

Care este locul unde se găsește mărul negru

Black Diamond Apple, cunoscut și sub numele de Obsidian Apple, este un soi rar și exclusivist, originar din înălțimile munților Tibetului, unde crește la 3.000 de metri altitudine. Ceea ce îl face cu adevărat special este coaja sa de un violet închis spre negru, conferindu-i un farmec vizual unic. Atunci când este tăiat în felii, mărul Black Diamond revelează o pulpă crocantă și zemoasă, care variază de la nuanțe vibrante de roșu până la o tonalitate interesantă de maro.

Mărul negru aduce și el o serie de beneficii pentru sănătate. Ca și alte varietăți de mere, este o bogată sursă de fibre, care contribuie la digestie și menținerea sănătății intestinale. Acest fruct este plin de vitamine esențiale, printre care se numără și vitamina C, ce sprijină sistemul imunitar, și antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi din organism. Prețiozitatea acestui fruct și procesul meticulos de cultivare sunt factorii care îl fac atât de costisitor.

Mulți fermieri sunt reticenți să cultive aceste fructe, deoarece mărul „Diamantul Negru” atinge maturitatea abia după 8 ani, iar perioada de producție este scurtă, aproximativ 2 luni. Cu toate acestea, acest soi de mere nu necesită fertilizare, este rezistent la frig și are o protecție naturală împotriva paraziților și a insectelor.

Cu toate provocările, așteptarea merită. Merele Black Diamond sunt mult mai dulci decât ai putea crede. Ele conțin niveluri mai ridicate de zaharuri organice, precum glucoza.

Un măr poate ajunge să coste cât 12 litri de lapte

Mediul aspru în care cresc merii Black Diamond este dificil. Din cauza climatului muntos și a perioadei lungi de timp, de la șapte la opt ani, necesară pentru maturizarea acestora, precum și datorită sezonului scurt de producție, merele negre sunt disponibile doar aproximativ două luni în fiecare an. Prețul unui singur măr poate ajunge între 7 și 20 de euro în supermarketuri.

Prețul unui măr ajunge și la 20 de euro, echivalentul ar fi că suma respectivă ar putea fi suficientă pentru achiziționarea a 12 litri de lapte Napolact, vândut într-un lanț de magazine cu 7,70 lei pe litru.Black Diamond Apple

Citește și: CEL MAI SĂNĂTOS PRODUS DIN MENIUL MCDONALD’S. COSTĂ DOAR 8 LEI ȘI TOCMAI A APĂRUT ÎN ROMÂNIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *