December 1, 2023

 Apostolos Vakakis (60 de ani) este omul din spatele celebrului magazin Jumbo. Afaceristul este fondatorul și președintele consiliului de administrație al retailerului de jucării. În România există deja 9 magazine ale grecului.

Vakakis s-a născut în Egipt, însă la vârsta de 8 ani a plecat cu părinții săi în Atena, unde s-au stabilit definitiv. Crescând printre jucării, într-o familie de antreprenori, tatăl său fiind proprietarul magazinelor de jucării ”El Greco”, Apostolos a înființat primul magazin Jumbo în anul 1986, în Atena.

apostolos vakakis jumbo
Apostolos Vakakis este fondatorul magazinelor Jumbo/ sursă foto: The Sun

Citește și: CÂT CÂȘTIGĂ PE LUNĂ UN ANGAJAT LA JUMBO ȘI CE CONDIȚII TREBUIE SĂ ÎNDEPLINEASCĂ

Cine este afaceristul Vakakis Apostolos, fondatorul magazinelor Jumbo

Primele magazine Jumbo au fost deschise în spațiile comerciale care nu prea erau căutate de investitori, cele mai multe fiind la etajele superioare ale centrelor comerciale. An după an, grecul a folosit profitul magazinelor pentru a cumpăra terenuri, dar și în noi parteneriate.

În timp ce devenise un nume important în industria jucăriilor din Grecia, în anul 2004, grecul Apostolos a mai bifat o reușită. Și-a asumat dreptul de a comercializa mascotele de la Jocurile Olimpice de la Atena.

Deși a fost conceput ca fiind un supermarket de jucării, afaceristul grec și-a dorit extindere acestuia. Astfel, în 2005 a început să gândească o strategie de marketing ca să atragă și alte categorii de clienți. Apostolos și-a extins afacerea cu articole de uz casnic, îmbrăcăminte, alimente și băuturi răcoritoare.

Retailerul de jucării este listat la bursa din Atena încă din 1997. Investitorii străini sunt principalii investitori – 59%, urmat de managementul companiei – 32%, investitorii greci instituționali – 5 %, iar 4% reprezintă alți acționari. 80% din jucăriile din Jumbo sunt fabricate în Asia, motiv pentru care grecul Vakakis  este nevoit să petreacă aproximativ 6 luni pe an pe continentul asiatic.

Citește și: LOCUL DE MUNCĂ UNDE PRIMEȘTI SALARIU DE 9.000 DE LEI! SUTE DE PERSOANE POT APLICA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *