July 21, 2024

Banca Transilvania a luat decizii importante, după noua lege privind limitarea plăților în numerar. Reprezentanții BT au decis să crească majoritatea comisioanelor, hotărâre care a stârnit reacția premierului României, Marcel Ciolacu. Câți bani va trebui să scoți din buzunar dacă ești client al acestei bănci și vrei să faci anumite tranzacții?

Începând cu 11 noiembrie 2023, plata în numerar va fi limitată cu scopul de a reduce evaziunea fiscală. Persoanele fizice vor mai putea face plăți cash de maximum 5.000 de lei către firme, în timp ce tranzacția între două persoane juridice sunt limitate la 1.000 de lei, așa cum prevede legea. Această decizie are și diverse efecte, precum creșterea comisioanelor bancare pentru tranzacții. Aceasta vine în urma altor modificări aduse Codului Fiscal, printre care și introducerea unui impozit suplimentar pe veniturile băncilor de la noi, care vor plăti 2% din venituri către stat.

CITEȘTE ȘI: PLAFONAREA CASH-ULUI A ADUS ȘI PRIMUL EFECT NEDORIT PENTRU ROMÂNI. BANCA TRANSILVANIA A MAJORAT TOATE COMISIOANELE. PREMIERUL CIOLACU A OFERIT O PRIMĂ REACȚIE DURĂ

Banca Transilvania este singura până acum care a anunțat că va crește aproape toate comisioanele, în urma noii legi. Premierul Marcel Ciolacu a răbufnit atunci când a auzit, spunând că este vorba de lăcomie în această situație. Prim-ministrul a anunțat că va avea o întâlnire cu bancherii și instituțiile abilitate în domeniul financiar.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ PENTRU ROMÂNII CARE AU CARD ING! REPREZENTANȚII BĂNCII AU FĂCUT UN ANUNȚ IMPORTANT DESPRE EVITAREA FRAUDELOR

Conform Economica.net, Banca Transilvania nu a modificat comisioane de circa doi ani, cea mai importantă fiind aplicată în cazul tranzacțiile între persoane fizice și juridice sau între două persoane fizice. Înainte, clientul plătea 2.5 lei pentru încasare și 5 lei pentru transfer, iar acum este 10 lei pentru încasare și 20 de lei pentru transfer.

Cât trebuie să plătești la ghișeu pentru fiecare tranzacție

Începând cu 1 ianuarie 2024, plățile tranzacțiilor bancare la BT se vor scumpi astfel:

  • Retragere de numerar din cont curent lei (la ghișeu) costă acum 5 lei, anul următor va fi 9 lei.
  • Retragere de numerar din cont curent FCY (valută) (de la ghișeu) costă acum minim 3 euro, la anul va fi de minim 4,5 euro.
  • Depuneri de numerar în cont curent lei (de la ghișeu) este acum 10 lei, la anul va fi de 15 lei. La fel va fi și-n cazul depunerilor de numerar în cont curent FCY (valută) (de la ghișeu).
  • Ordin de plata intrabancar din cont curent lei (de la ghișeu) este acum 5 lei, la anul va fi 10 lei.
  • Ordin de plată intrabancar din cont curent FCY (valută) (de la ghișeu) comisionul este acum de 2 euro, la anul va fi de 3 euro.
  • Ordin de plata interbancar din cont curent lei (de la ghișeu) este acum de 9 lei în cazul în care suma este mai mică de 49.999 lei, de 20 de lei dacă suma este mai mare sau egală cu 50.000 lei. De anul viitor, va fi de 15 lei dacă suma este mai mică de 49.999 lei și de 25 de lei dacă suma este mai mare sau egală cu 50.000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *