December 8, 2023

Ciuperca coadă de curcan face parte din familia Trametes versicolor și este una dintre cele 100 de specii de ciuperci studiate pentru proprietățile lor medicinale. Această ciupercă crește pe bușteni morți în pădurile din întreaga lume și își datorează numele inelelor maro și cafenii care amintesc de penele cozii unui curcan, scrie BZI.

Beneficiile pentru sănătate

 

„Coada de curcan” este cunoscută în special pentru abilitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a reduce inflamația. Are o istorie îndelungată de utilizare în medicina tradițională chineză pentru promovarea sănătății generale, a vitalității și a longevității.

 

Prevenirea și tratarea răcelii și gripei. Ciuperca coadă de curcan a fost folosită de mult timp pentru a preveni infecțiile, inclusiv cele asociate cu răceala obișnuită și gripa.

Sprijin pentru pacienții care urmează un tratament cu chimioterapie. Ciupercile coadă de curcan pot oferi beneficii semnificative pacienților care urmează tratamentul cu chimioterapie. FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente) a desfășurat studii clinice pentru a evalua consumul de extract de coadă de curcan de către pacienții cu cancer de prostată avansat care urmează un tratament de chimioterapie convențională. 

 

Efecte medicinale, riscuri și efecte secundare

Culturile estice au apreciat beneficiile acestora pentru sănătate de mii de ani. În textul tradițional „Shen Nong Ben Cao,” scris în anul 200 d.Hr., subiectul ciupercilor medicinale este abordat pentru proprietățile puternice de vindecare.

 

Înainte de a introduce ciuperca coada de curcan în scopuri medicinale, mai ales dacă sunteți gravidă sau alăptați sau aveți alte afecțiuni, este întotdeauna mai bine să consultați un medic. Unii pacienți au raportat efecte secundare precum diaree, scaune întunecate și decolorarea unghiilor în timpul consumului de ciuperci coadă de curcan. Dacă experimentați orice efecte negative sau disconfort, este recomandabil să întrerupeți utilizarea și să consultați medicul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *