May 20, 2024

Incredibil cât au ajuns să coste ouăle în piețele din Capitală! Diferențele de preț dintre cele din supermarket-uri și cele de la tarabe sunt uriașe. Iată cu cât se vinde un ou în piețe!

Cu doar câteva zile înainte de Paște, pare că prețurile la alimente cresc pe minut ce trece. O mare parte dintre români și-au lăsat cumpărăturile pe ultima sută de metri, iar marile magazine și producătorii locali au profitat de ocazie pentru a face un mic profit.

Cu toate acestea, de teamă să nu rămână cu produsele nevândute, micii producători au mai scăzut din prețuri. Este și cazul fermierilor care vin să-și vândă produsele eco în Piața Progresul din Capitală. Aici, prețurile sunt mai mici decât în supermarket-uri.

Cât costă un ou proaspăt în piețele din Capitală

De exemplu, pe tarabele din piața bucureșteană, cu doar două zile înainte de Paște, ouăle au un preț foarte mic. Mai exact, un singur ou se vinde cu 90 de bani, în timp ce în marile magazine, același produse se vinde la un preț aproape dublu.

În zilele de dinaintea Paștelui, ouăle sunt vândute la poarta fermelor cu aproximativ 40-50 de bani bucata, deoarece cererea este scăzută, iar producătorii sunt nevoiți să reducă prețurile. Cu toate acestea, în magazine, prețul unui ou variază între 1,1 și 1,3 lei. Potrivit informațiilor de pe ziare.com, prețul mediu al unui ou la producătorii din România este de 70 de bani.

În fiecare lună, în România, se consumă în jur de 90 de milioane de ouă, dar cererea crește cu aproximativ două treimi în lunile în care sunt sărbători importante. Astfel, în perioada Paștelui, se estimează că vor fi vândute în jur de 150 de milioane de ouă, conform informațiilor furnizate de ziare.com.

Citește și: ÎN CE ZI SE VOPSESC, DE FAPT, OUĂLE DE PAȘTE. UN CĂLUGĂR A EXPLICAT MOTIVUL: ”SE SIMTE O ENERGIE…”

ANPC, avertisment pentru toți cei care vopsesc ouă de Paște. Greșeala care pune sănătatea în pericol

În doar două zile, creștinii se vor aduna în jurul mesei alături de cei dragi, creând amintiri și bucurându-se de preparatele speciale ale sărbătorii. Gospodinele se ocupă cu grijă de pregătirea mâncărurilor tradiționale, inclusiv ouă vopsite, pască și cozonaci, pentru a încânta familia și prietenii.

Este important ca fiecare persoană să fie atentă la produsele pe care le cumpără, să verifice termenele de valabilitate și să analizeze ingredientele menționate pe etichete.

Avertismentul recent al ANPC este legat de vopseaua pentru ouă. Autoritatea a analizat 61 de produse și a descoperit că majoritatea conțin E-uri, în proporție de 98,36%. În locul acestora, sfecla roșie poate fi o opțiune mai sigură pentru colorarea ouălor, deoarece conține betanină, un pigment roșu natural. Potrivit InfoCons, numărul aditivilor alimentari în această legumă variază între 0 și 11.

Citește și: DE NECREZUT! CÂT A AJUNS SĂ COSTE UN COZONAC, ACUM, CU 2 ZILE ÎNAINTE DE PAȘTE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *