May 20, 2024

Un bărbat de 40 de ani a trecut printr-o adevărată ”aventură”, după ce și-a luat concediu medical pe motiv că îl doare spatele. Suspectat că minte, șeful a pus pe urmele lui un detectiv. Așa a fost prins într-un supermarket în timp ce căra un bax cu apă. Mai mult decât atât, el a fost văzut și în timp ce își vizita niște prieteni. După ce angajatorul a văzut imaginile surprinse de către investigator, a decis să ia măsuri dure. 

Un angajat al unei companii de prelucrare a metalelor a fost prins la cumpărături și în vizită la prieteni în timp ce se afla în concediu medical. El a prezentat și un certificat care confirma că are dureri severe de spate. Totuși, șefii nu l-au crezut și au vrut să afle dacă minte sau nu.

Citește și: SUMA COLOSALĂ PE CARE O PRIMEŞTE UN BUCĂTAR ANGAJAT LA TAVERNA RACILOR, A LUI PESCOBAR! DE NECREZUT CÂTE MII DE EURO IA ÎN FIECARE LUNĂ

Ce s-a întâmplat cu angajatul

În luna martie a anului trecut, un bărbat de 40 de ani și-a luat concediu medical pe motiv că are dureri severe de spate. El a prezentat companiei la care lucra și un certificat medical pentru lombalgie acută.

Însă, șeful său a avut dubii cu privire la această cerere, așa că a pus pe urmele lui un detectiv privat. Pus să afle dacă salariatul este apt de muncă, investigatorul l-a surprins la supermarket în timp ce căra mai multe baxuri de apă. În plus, el a fost văzut și în vizită la prieteni, dar și la o altă companie. Acolo el a discutat cu mai multe persoane.

În urma probelor obținute de la detectivul privat, compania a decis să-i trimită bărbatului un aviz disciplinar și apoi să-l concedieze. Firma și-a argumentat hotărârea, susținând că salariatul a încălcat obligațiile de diligență, loialitate și bună-credință.

Ei bine, lucrurile au mers mult mai departe, iar firma și angajatul său au ajuns în tribunal. Muncitorul a contestat concedierea și a dat în judecată compania, iar instanța i-a dat câștig de cauză. Astfel, hotărârea judecătorilor a fost în favoarea lui.

Tribunalului de Muncă Pavia a considerat că decizia angajatorului de a-l da afară pe salariat nu este justificată. Mai mult decât atât, firma a fost obligată să îi plătească bărbatului despăgubiri în valoare de 7.600 de euro, precum și cheltuielile de judecată, potrivit informațiilor din La Republica.

Citește și: ȘOFERII DIN ROMÂNIA CÂȘTIGĂ MAI MULT DECÂT PREFECȚII! CE SALARIU POATE AVEA UN ȘOFER LA O FIRMĂ DIN ROMÂNIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *