July 22, 2024

Trăsăturile caracteristice ale nucilor sunt conținutul lor ridicat de grăsimi și proteine. Conțin de 2-2,5 ori mai multe minerale decât fructele (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier etc.). Nucile sunt un echilibru unic de vitamine și microelemente, în plus, conțin substanțe necesare pentru eliminarea toxinelor din organism , iar consumul lor regulat reduce riscul de boli cardiovasculare, potrivit Revista Sufletului.

Potasiul și magneziul din nuci îmbunătățesc funcția inimii, relaxează vasele de sânge și elimină excesul de lichid din organism.

O altă calitate importantă a nucilor este conținutul de iod, componentă necesară pentru funcționarea sănătoasă a glandei tiroide. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc (în special femeile), se dezvoltă hipotiroidismul, caracterizat prin producția insuficientă de hormoni tiroidieni.

Pierderea interesului pentru viață, apatia, depresia este, de asemenea, o tulburare caracteristică legată de vârstă. Consumul de nuci ajută la prevenirea apariției acestora datorită prezenței vitaminelor B, foarte importante pentru menținerea sănătății sistemului nervos.

Nucile oferă, de asemenea, proteine, care sunt greu de absorbit de către persoanele în vârstă din carne și în plus acestea conțin și grăsimi sănătoase Omega-3.

 

Uleiul de miez de nucă este considerat foarte sănătos pentru imunitate. Este recomandat pentru a întări imunitatea și împotriva bolilor respiratorii. De asemenea, uleiul de miez de nucă are efect antitumoral și crește rezistența la radiații.

 

ATENȚIE, EXISTĂ ȘI EFECTE ADVERSE!

Miezul de nucă este un alergen foarte puternic. Trebuie consumat cu prudență de către persoanele predispuse la alergii.

Nuca nu trebuie consumată de persoanele care suferă de psoriazis, eczeme, neurodermite și alte boli ale pielii, deoarece poate agrava boala.

Nucile nu trebuie consumate de persoane cu boli ale intestinelor și pancreasului.

Chair și o persoană perfect sănătoasă nu trebuie să consume mai mult de 100 g de nuci pe zi, mai ales că este vorba și de un aliment extrem de bogat în calorii – 653 kcal/100 g. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *