February 23, 2024

Potrivit unui studiu publicat în revista The Lancet Public Health, durata educației este asociată cu riscul de mortalitate, iar finalizarea a 18 ani de educație reduce acest risc cu aproximativ 34%.

Cercetarea a analizat datele din 59 de țări și a constatat că finalizarea a șase ani de școală primară reduce riscul de deces cu 13%, în timp ce învățământul secundar reduce riscul cu aproape 25%.

Studiul evidențiază că beneficiile educației sunt comparabile cu impactul asupra sănătății al consumului unei cantități ideale de legume în comparație cu lipsa totală a consumului de legume.

Mai mult, lipsa educației prezintă aceleași riscuri pentru sănătate ca și consumul excesiv de alcool sau fumatul.

Un aspect semnificativ al cercetării este că beneficiile educației nu se limitează la persoanele tinere; chiar și cei trecuți de 70 de ani beneficiază de efectele protectoare ale educației.

Acest lucru contravine ipotezei anterioare conform căreia impactul educației se diminuează odată cu înaintarea în vârstă.

Studiul subliniază, totuși, o limitare în datele analizate, majoritatea provenind din țări cu venituri ridicate.

Există un deficit de cercetare în țările cu venituri mici și medii, subliniind necesitatea de a extinde studiile pentru a acoperi mai multe regiuni, inclusiv Africa Subsahariană și Africa de Nord.

1 thought on “Educația asociată cu reducerea riscului de deces: Studiu global

  1. Wow amazing blog layout How long have you been blogging for you made blogging look easy The overall look of your web site is magnificent as well as the content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *