April 25, 2024

 

Medicii de top din întreaga lume spun că este vorba despre o problemă mondială, iar unii sunt de părere că, la mijloc, ar putea fi vorba despre un factor de mediu necunoscut. Cazurile recente de cancer s-ar fi răspândit inclusiv în rândul celebrităților. Actorul din Pantera Neagră, Chadwick Boseman, a fost ucis de cancer de colon înainte de vârsta de 50 de ani. Sofia Vergara din Modern Family, actorul din Star Wars, Ewan McGregor și cântăreața Kylie Minogue au fost, de asemenea, diagnosticați cu cancer, înainte de a împlini 50 de ani. 

Profesorul Andrew Beggs, chirurg colorectal, consultant și cercetător clinic senior la Universitatea din Birmingham, a spus: „Ar putea exista un factor de mediu necunoscut pe care nu l-am descoperit, în ciuda cercetărilor ample”.

„Cancerul cu debut tânăr nu este deloc rar. Conduc o clinică pentru cancer cu debut precoce la adulți și vedem din ce în ce mai mulți oameni în vârstă de 40 de ani cu cancer”, a adăugat el.

După părerea sa, alți factori care ar putea contribui, de asemenea, la creștere, sunt metodele mai bune de detectare a cancerului, conștientizarea simptomelor și o mai bună screening a afecțiunilor genetice care cresc riscul de cancer, cum ar fi gena BRCA, așa cum are Angelina Jolie.

În ce constă tratamentul pe care Kate, prințesa de Wales, l-a început. “Tot mai multe persoane de 40 de ani au cancer”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *