December 1, 2023

Caz șocant în Codlea, județul Brașov! Doi oameni ai legii sunt acuzați de către martori că au lăsat o victimă să zacă pe asfalt, în urma unui accident rutier care a avut loc în apropiere de secția de poliție. Răspunsul unuia dintre agenți i-a siderați pe toți.

Joi, în data de 16 noiembrie, o șoferiță în vârstă de 19 ani a lovit un bărbat de 35 de ani în timp ce traversa trecerea de pietoni. Accidentul s-a produs pe strada Lungă, din localitatea Codlea. Martorii aflați la fața locului susțin că polițiștii care au venit să cerceteze ce s-a întâmplat au refuzat să îi acorde victimei primul ajutor. În urma episodului scandalos, oficialii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au transmis un comunicat de presă.

Citește și: ROBERT, UN INFLUENCER CONTROVERSAT DE PE TIKTOK, A ANUNȚAT CĂ VA FI EVACUAT DE PROPRIA FAMILIE. „AM APUCĂTURI FEMININE”

Polițiștii au lăsat  victima să zacă pe asfalt

Un episod scandalos a avut loc în județul Brașov. Martorii unui accident rutier, în care un bărbat a fost lovit pe trecerea de pietoni, susțin că polițiștii ajunși la fața locului au refuzat să îi ofere victimei primul ajutor. Un bărbat a filmat întreaga scenă, iar pe înregistrare se aude că respectivul l-a admonestat pe unul dintre agenți.

„Pulsul l-ai luat, să vezi dacă mai trăiește, să vezi dacă respiră?”, l-a întrebat bărbatul pe polițist, potrivit ziare.com.

Răspunsul polițistului i-a șocat pe toți.

„Nu i-am luat pulsul…”, se aude omul legii zicând pe înregistrare.

Bărbatul a continuat să arunce cuvinte grele împotriva celor doi polițiști.

„Păi nu? Păi de ce nu i l-ai luat, mă, că ești învățat… că ai făcut miliția. E posibil așa ceva? Un om să stea…uitați-vă la el! Și nu faceți nimic? Băi, nimic nu faceți? Băi, în ce țară trăim? Dacă îl mișc vă luați de mine. Îl mișc eu, dom-le, să văd dacă respiră. Cum puteți să lăsați așa un om căzut de zece minute? Nu vă e rușine?”, a adăugat omul care a filmat scena.

Ambulanța a sosit după 20 de minute, însă Steluţa Coţiu de la Serviciul Județean de Ambulanță Brașov a declarat pentru Știrile Pro TV că echipajul care s-a deplasat la fața locului nu a găsit vreo victimă, iar persoana care a apelat serviciul de urgențe nu a știut să spună unde se află bărbatul lovit.

accident brasov
Momentul în care bărbatul de 35 de ani este lovit/ Sursa foto: Facebook

Anunțul oficial al Poliției

În urma imaginilor scandaloase apărute în spațiul public, oficialii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au transmis, prin Compartimentul Relații Publice, că sunt în desfășurare cercetări pentru a stabili ce s-a întâmplat de fapt, dar au luat și măsuri interne cu privire la modul de intervenție în astfel de cazuri.

„La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în baza dispoziției inspectorului șef, a fost solicitată efectuarea de verificări, cu celeritate, prin structura de control intern. Cercetările vizează stabilirea situației de fapt, identificarea unor eventuale sincope în protocolarea evenimentului, precum și stabilirea unor mecanisme de îmbunătățire a modului de acțiune în ceea ce privește intervenția în situații cu caracter de urgenţă.

De asemenea, în acest context, s-a dispus reinstruirea polițiștilor cu privire la modul de intervenție și de acțiune în situația sesizării/producerii unor astfel de evenimente. Reiterăm faptul că polițiștii din cadrul instituției noastre au obligația de a manifesta profesionalism și empatie în timpul interacțiunilor cu cetățenii, mai ales în situațiile în care viața și integritatea fizică a acestora sunt in pericol. De altfel, fiecare misiune trebuie desfășurată în spiritul respectului pentru lege și pentru cetățean.”, a transmis conducerea Poliției Județene Brașov.

Citește și: RĂSTURNARE DE SITUAȚIE ÎN CAZUL CRIMEI DE LA SIBIU. BĂRBATUL REȚINUT A FOST ELIBERAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *