December 1, 2023

Ultimele zile de toamnă par să fie din ce în ce mai friguroase. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), iarna și-ar putea face simțită prezența mult mai devreme. O masă de aer rece va pătrunde pe teritoriul României, ceea ce înseamnă că vântul va sufla puternic, și va ninge în anumite zone ale țării. Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru acest weekend.

Ciclonul polar va pătrunde pe teritoriul României în bazinul vestic al Mării Negre. Potrivit experților Administrației Naționale de Meteorologie, începând de vineri noapte, 17 octombrie 2023, sunt anunțate ploi și ninsori, mai ales în zonele montane.

Citește și: CUM VA FI VREMEA ÎN MINIVACANȚA DE 1 DECEMBRIE. METEOROLOGII ANM AU EMIS PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE SĂPTĂMÂNI

ANM anunță prezența unui ciclon polar peste România

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, începând de mâine, sâmbătă 18 noiembrie 2023, până duminică, 19 noiembrie 2023, mai multe județe se vor afla sub cod portocaliu de vânt puternic și ninsori. Vitezele la rafală vor atinge între 80-100 km/h. Totodată, evoluția vremii se poate modifica în funcție de traiectoria ciclonului polar.

„De mâine, de la ora 18:00 și pe parcursul nopții până duminică vorbim de județe care se vor afla sub incidența unei avertizări meteorologice de cod portocaliu, precum și zona Carpaților de Curbură și, iată și Carpații Meridionali, pentru că vântul va sufla cu putere, vitezele la rafală vor fi unele semnificative, peste 80-100km/h. De duminică, vremea se mai îndreaptă, dar va continua să fie foarte frig. În unele zone, maximele nu vor depăși 1-3°, iar în județele din estul țării senzația de frig va fi accentuată de vântul puternic”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM.

În estul și centrul țării, meteorologii nu exclud varianta ca ploaia să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare. În nordul țării, temperaturile se vor menține în normalul acestei perioade, În noaptea de vineri spre sâmbătă, meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zone:

  • Sibiu – 4 grade Celsius
  • Cluj-Napoca – 4 grade Celsius
  • Drobeta – 6 grade celsius
  • Suceava – 1 grad Celsius
  • Galați – 9 grade Celsius

Citește și: VINE IARNA! COD PORTOCALIU DE VISCOL ŞI NINSORI. ZONELE VIZATE DE AVERTIZAREA ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *