December 1, 2023

Pe data de 10 noiembrie, specialiștii de la Radar Meteo au transmis o avertizare meteo pentru România. Un ciclon va ajunge pe teritoriul țării sâmbătă, pe 11 noiembrie. Ca urmare, în mai multe zone din țară vor fi ploi, furtuni, dar și ninsori. 

Potrivit datelor transmise de către meteorologi, ciclonul va avea un impact puternic, fiind însoțit de ploi și averse, în mai multe zone din țară. La altitudini mari, cum ar fi zonele de munte, precipitațiile se vor manifesta sub formă de lapoviță și ninsoare.

Încă de vineri, 10 octombrie, ploile vor începe în: Banat, Crișana, Oltenia. Seara, ploile se vor extinde în jumătatea vestică a țării, iar din dimineața zilei de duminică, vor fi precipitații și în nord și nord-vest.

(CITEȘTE ȘI: Anomalie meteo la începutul lunii decembrie! A apărut prognoza, ce se întâmplă cu vremea în România)

Zăpadă pe 11 noiembrie în România. Zonele în care va ninge

Conform Radar Meteo, la altitudini de peste 1.600 – 1.800 de metri, ploile se vor transforma și în lapoviță și ninsoare. Unele dintre zonele în care va ninge sunt: culmile Carpaților Meridionali, masivele Retezat, Parâng. În locurile amintite, s-ar putea depune chiar un strat consistent de zăpadă, Așadar, pentru cei care își doresc să intre în spiritul sărbătorilor cu o lună și jumătate mai devreme, vremea rea le poate fi chiar un avantaj.

În dimineața zilei de sâmbătă, 11 noiembrie, va ploua în regiunile sudice, mai ales în Dobrogea și în sud-estul Munteniei. În a doua parte a zilei, cresc șansele de averse torențiale, descărcări electrice și chiar vijelii.

Seara va ploua în jumătatea nordică a țării, iar vântul se va intensifica puternic. Temperaturile vor scădea brusc, iar ninsorile vor porni și în zonele cu altitudini mai mici.

(CITEȘTE ȘI: Lapoviță și ninsoare în România, la sfârșit de săptămână. Ce ne așteaptă între 10 și 12 noiembrie, conform ultimei prognoze meteo oferită de ANM)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *