May 24, 2024

La începutul acestei săptămâni, Florin Piersic (88 de ani) a ajuns de urgență la Spitalul Militar din Cluj Napoca cu o infecție la genunchi. Actorul a fost operat, însă medicii au descoperit că infecția s-a extins la inimă, motiv pentru care a doua zi au decis transferarea lui secția de cardiologia de la Institutul Inimii. De pe patul de spital maestrul a oferit primele declarații despre starea sa de sănătate.

Luni, 29 aprilie 2024, la finalul unui spectacol de teatru susținut la Cluj Napoca, Florin Piersic a acuzat stări de rău, frisoane și febră din cauza unei infecții la genunchi. Actorul a ajuns de urgență la Spitalul Militar din Cluj, acolo unde a fost operat de urgență. Conform surselor medicale, infecția s-ar fi extins la inimă și ar fi putut influența funcționarea stimulatorului cardiac din organism. După operație – a doua zi – actorul a fost transferat pe secția de cardiologie de la Institutul Inimii.

Citește și: FLORIN PIERSIC ESTE ÎN PERICOL ȘI TREBUIE DUS DE URGENȚĂ LA VIENA! SCANDAL URIAȘ DUPĂ CE A APĂRUT O IPOTEZĂ CONFORM CĂREIA MARELE ACTOR A LUAT O INFECȚIE NOSOCOMIALĂ

Florin Piersic, primele declarații de pe patul de spital din Cluj

După operație, reprezentanții Institutului de Inimă din Cluj Napoca au transmis că starea de sănătate a actorului este bună, iar intervenția chirurgicală a decurs conform așteptărilor, însă Florin Piersic ar urma să fie transferat la Viena, acolo unde va avea loc extragerea – în condiții de maxima siguranță – a stimulatorului cardiac și montarea unui nou stimulator cardiac.

„Este vorba despre extragerea unui corp străin, aici vorbim de stimulatorul cardiac cu cele două antene, pe care există vegetație bacteriană. Acest stimulator trebuie scos, doar că manopera este extrem de riscantă. Trebuie dus la Viena, în regim de maximă urgență. Dar, atenție, și acolo cazul trebuie preluat de un medic foarte priceput. Cel mai probabil, dr. Roșianu poate recomanda un astfel de medic”, a declarat un medic de la Instititul Inimii din Cluj Napoca, pentru Foaiatransilvana.ro.

Cât despre zvonurile cum că actorul ar fi contactat o infecție nosocomială în timpul internării în Spitalul Militar din Cluj, reprezentanții instituției au dezmințit informațiile apărute în spațiul public: ”Având în vedere informațiile apărute în spațiul public și pentru clarificarea aspectelor în legătură cu asistența medicală acordată actorului Florin Piersic în spitalul nostru, acesta nu a contactat nicio infecție nosocomială pe timpul internării. Actorul a fost tratat pentru patologia complexă pentru care s-a adresat spitalului”, au transmis reprezentanții Spitalului Militar de Urgență din Cluj.

Recent, de pe patul de spital, Florin Piersic a oferit primele declarații despre stare sa de sănătate: ”Sunt bine, asta e cel mai important. Bine, în sensul în care… adică sunt sănătos și dumneavoastră vă doresc la fel”, a declarat Florin Piersic pentru Realitatea Plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *