December 8, 2023

Fotbalul românesc a primit o veste tristă! Sorin Cojocaru, responsabilul de Ordine și Siguranță al FRF a suferit o operație care a durat 8 ore, în urma unui atac vascular cerebral. Starea lui de sănătate este una delicată. 

Citește și: A ÎNCEPUT CIRCUL DUPĂ DECLARAȚIILE LUI PATRICK MOURATOGLOU. DE CE E ACUZAT FOSTUL ANTRENOR AL SIMONEI HALEP

Cu o săptămână înainte de meciurile decisive pentru Euro 2024, ofițerul de securitate al FRF a suferit un AVC. Prezența lui ar fi fost importantă, în special în partida cu echipa Israelului. În contextul războiului din Orientul Mijlociu, meciurile nu de pot desfășura pe teren propriu. Astfel că a fost stabilit ca cele două formații să se confrunte pe un stadion din Felcsut, Ungaria. Totuși, indiferent de locația aleasă, securitatea lor este strictă.

Ofițerul de securitate al FRF a stat 8 ore în operație

Sorin Cojocaru are o experiență vastă în acest domeniu, lucrând pentru Federația Română de Fotbal de mai bine de 10 ani. Fostul jurnalist răspunde de ordine și securitate încă de pe vremea când Mircea Sandu era președinte. Mai mult, a avut un rol important și la ultimul turneu final al echipei naționale. În Franța, la Euro 2016, ofițerul de securitate a asigurat legătura dintre delegația țării noastre și autorități.

Prezența lui Sorin Cojocaru ar fi fost esențială și la meciurile decisive ale tricolorilor pentru Euro 2024, care urmează să aibă loc săptămâna viitoare. Echipa națională se va confrunta cu Israel și cu Elveția la Felcsut, un oraș în apropierea Budapestei, respectiv București, pe Arena Națională. Din păcate, el nu va mai putea asigura securitatea formației românești. Responsabilul de ordine și siguranță al FRF a suferit un atac vascular cerebral. Potrivit Fanatik, oficialul a avut nevoie de o intervenție riguroasă. Opt ore a durat operație. Iar momentan starea lui de sănătate este delicată.

Securitate strictă la meciurile echipelor din Israel

În urma situației tensionate provocată de războiul din Orientul Mijlociu, oficialii au decis ca meciurile unde echipele din Israel erau gazde să se joace pe teren neutru. Astfel, Federația Română de Fotbal a anunțat că partida cu echipa națională a României se va disputa a Felcsut, în Ungaria, pe stadionul celor de la Puskás Akadémia FC. Chiar și așa, securitatea lor este una strictă și implică multe măsuri. Inițial, au luat în considerare chiar și posibilitatea retragerii de la Euro 2024.

„Cu cât războiul va ține mai mult, posibilitățile noastre vor fi mai reduse și mai rele, e vorba să jucăm mai multe partide una după alta într-o perioadă scurtă sau să fim obligați să evoluăm în altă țară sau fără public. Eu sper să nu ajungem în situația de a renunța la un turneu internațional.

Citește și: ADEVĂRATUL MOTIV PENTRU CARE MIRCEA LUCESCU NU SE MAI RETRAGE DIN FOTBAL. A TRECUT PRINTR-UN ADEVĂRAT COȘMAR ȘI FAMILIA LUI A FOST AFECTATĂ

Nu puteți pune semnul de egalitate între unele lucruri și adevărul istoric. Cei care au fost uciși cu sânge rece de acești oameni (dacă se mai pot numi oameni), fără milă, au fost victimele unor acte barbare naziste. Au omorât femei, copii, bebeluși, bărbați și oameni bătrâni, al căror singur păcat e că sunt israelieni.”, spunea președintele Federației de Fotbal din Israel, potrivit aceleiași surse menționate mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *