December 8, 2023

Antocianinele din acest fruct ar putea juca un rol crucial în combaterea inflamației asociate cu demența, potrivit cercetătorilor.

Cercetătorii de la Universitatea din Cincinnati, SUA, au descoperit că un consum regulat de căpșuni poate contribui la prevenirea demenței, oferind astfel speranțe pentru viitorul terapiei întrucât nu există în prezent un tratament cunoscut pentru această afecțiune.

Profesorul Robert Krikorian, care a condus studiul, a explicat că demența, o afecțiune complexă fără remedii, poate beneficia de acțiunile antiinflamatorii ale antocianinelor găsite în căpșuni.

Echipa de cercetare a ales să lucreze cu o populație de vârstă mijlocie, supraponderală, luând în considerare dezvoltarea demenței pe parcursul mai multor decenii.

De asemenea, s-a observat că inflamația este un factor probabil asociat cu tulburările metabolice, inclusiv obezitatea și diabetul de tip 2.

Căpșunile, pe lângă gustul lor delicios, se dovedesc a fi o resursă importantă pentru menținerea unei alimentații sănătoase.

Ce cantitate trebuie consumată

O singură porție de o cană furnizează 100% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C (250 mg) și conține nutrienți sănătoși pentru inimă.

Aceste constatări aduc o nouă perspectivă asupra prevenirii și atenuării demenței prin alegeri alimentare și stil de viață.

Capsuni sau capsune? Cand si cum se foloseste corect - Jurnalul Prahovean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *