June 15, 2024

Aceste fursecuri în formă de boabe prăjite de cafea au şi o aromă îmbietoare. Le poţi asocia cu o ceaşcă de cafea dimineaţa.

Dacă îţi place cafeaua, încearcă această reţetă de fursecuri cu cafea solubilă! Au o formă cuceritoare şi o aromă perfectă cu note de ciocolată care completează gustul cafelei. Le poţi servi prietenilor sau familiei şi în partea a doua a zilei, ca gustare, dar fii atent la aportul de cafeină care ar putea să vă ţină treji o perioadă prea lungă de timp.

Cafeaua instant provine din boabe de cafea întregi care au fost măcinate până la o consistență fină, preparate cu ajutorul aburului fierbinte de înaltă presiune.
Adevărul despre ness. Cum se produce, de fapt, cafeaua solubilă

Dacă pregăteşti aceste fursecuri pentru copii, ar fi indicat să foloseşti cafea decofeinizată. Cu toate că se pune o cantitate foarte mică de cafea, pentru liniștea ta sufletească, limitează aportul de cofeină sau alege varianta decofeinizată sau pulbere de cicoare.

Cafeaua de cicoare este făcută din rădăcină de cicoare bogată în inulină, un probiotic natural. Are o aromă asemănătoare cafelei şi ajută în curele de slăbit, stimulează digestia.

Ingrediente:

½ lingură cafea solubilă

1 lingură apă fierbinte

75 g unt

80 g zahăr pudră

1 gălbenuş

125 g făină

2 linguri cacao

1 vârf de cuţit sare

Cum să faci fursecuri cu cafea

Dizolvi cafeaua în apă şi o dai deoparte. Freci untul cu zahărul pudră, apoi, cu ajutorul unui tel, înglobezi, pe rând, gălbenuşul, cafeaua, făina şi cacaua cernute, sarea.

Dai compoziţia la frigider o jumătate de oră. Din acest aluat formezi fursecurile pe care le aşezi într-o tavă tapetată.Le presezi uşor pe mijloc, cu o scobitoare. Dai tava la rece o jumătate de oră, apoi la cuptor alte 10-12 minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *