April 14, 2024

Cu ingrediente simple și timp redus de preparare, fursecurile nevinovate devin o opțiune tentantă pentru cei care nu se pot abține de la dulciuri, dar își doresc totodată să-și mențină silueta în formă. Aceste delicii dietetice combină savoarea inconfundabilă a unui desert indulgent cu beneficiile unei alegeri sănătoase, transformându-le într-o gustare perfectă pentru orice moment al zilei. 

Ce le face să fie atât de nevinovate?

Aceste fursecuri și-au căpătat titlul pentru ca nu contin nici zahar, nici faina. Rețeta îi aparține artistei Natalia Selegean.

Ingrediente:

– doua albusuri

– doua banane bine coapte

– câteva sute de grame de fulgi de cocos, dupa gustul fiecaruia

Ce înseamnă când găsești două gălbenușuri într-un ou. Este periculos, sau putem să le mâncăm fără grijă?

Mod de preparare:

Se bat albusurile cu mixerul pâna se formeaza o spuma tare, care sa nu mai curga. Apoi se paseaza bine bananele si se adauga peste albusurile spuma. Se amesteca bine, iar la final se adauga fulgii de cocos.

Se tapeteaza o tava pentru cuptor cu hârtie de copt si apoi se pune compozitia in cantitati mici, cât pentru un fursec, cu ajutorul unei linguri.

Se lasa la cuptor aproximativ 10 minute, insa ca sa fiti siguri ca fursecurile sunt coapte, faceti testul cu scobitoarea. 

Actul normativ care ar putea revoluționa cumpărăturile: Adaosul comercial la produsele româneşti să nu depăşească 20% pe rafturile magazinelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *