July 22, 2024

Iarna a venit cu putere în multe zone din România! Deși atât ANM, cât și mass-media a semnat ca acest sfârșit de săptămână va aduce schimbări majore de temperatură, autoritățile au fost prinse în multe locuri pe picior greșit.

Cel mai elocvent exemplu vine din Suceava. Pe DN 17, mai multe mașini au rămas blocate din cauza lipsei de implicare a autorităților după ninsorile abundente care au fost în zonă.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 17, între kilometrii 224 şi 230, localitatea Păltinoasa, judeţul Suceava, este zăpadă depusă pe carosabil, în zonă ninge şi mai multe autovehicule au rămas blocate pe acest tronson de drum”, a precizat Centrul Infotrafic.

Cod galben de ninsoare în mai multe zone din România

Utilajele pentru deszăpezire au apărut după problemele apărute. Circulația rutieră a fost oprită pe ambele sensuri. Șoferii trebuie să știe că au la îndemână o rută ocolitoare pe DN 2E.

DRDP Iași le-a transmis șoferilor să aibă grijă în momentul în care ajung în zonele Rădăuți și Ghimeș – județul Bacău. Carosabilul se prezintă majoritar umed, cu porţiuni de zăpadă frământă în strat de sub 1 cm. „În restul judeţelor din regiunea de nord-est plouă slab, cu lapoviţă în Fălticeni şi Suceava, dar şi în zonele Potoci şi Piatra Neamţ (NT), la o temperatură a aerului în regiune cuprinsă între -2 şi +6°C.

Pentru asigurarea circulației pe drumurile naționale, în acest moment se acționează cu un efectiv de 54 de autoutilaje de dotate cu lamă şi răspânditor de material antiderapant”, a precizat instituția menționată.

Nici vestul țării nu a scăpat de zăpadă. Mai mult utilaje au intervenit pe timpul nopții, pe DN 58 și DN 57B din judetul Caraș-Severin, pentru a elibera 21 de tone de material antiderapant. Șoferii trebuie să circule cu atenție sporită pe mai multe porțiuni din județ. Șoseaua e umedă pe toate drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest. Pe DN 7A – zona Obârșia Lotrului, DN 57B Oravița ieșire spre Bozovici și DN 58 Reșița-Anina drumul este umed, cu urme de zăpadă îmbibată cu material antiderapant de sub 1-2 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *