April 19, 2024

 

 

Ulcerul peptic este o leziune care se dezvoltă în urma distrugerii mucoasei gastrice sau duodenale, leziune produsă de acidul gastric sau sucul digestiv. 

Dieta are un rol important în prevenirea și tratamentul ulcerului, având ca principal obiectiv recuperarea și protejarea stomacului, facilitează digestia, ameliorează durerea.

Iată ce trebuie să incluzi în dieta ta zilnică:

Legume, fructe și cereale integrale deoarece sunt bogate în vitaminele A și C. Cele mai bune alimente care conțin vitamina A sunt: morcovii, legumele cu frunzele verzi – spanac, broccoli, dar și ardei roși, mango și caise. Dintre acestea, spanacul are cele mai multe beneficii.

Spanacul reprezintă și o sursă bogată în vitamina K, vitamina C, vitamina A și B, acid folic, magneziu și în special fier.

Potrivit medicilor, spanacul este benefic pentru afecțiunile gastrice, fiindcă substanțele pe care le conține acționează ca un “pansament gastric” și reduce inflamația. 

Această legumă are capacitatea de a ajuta organismul să se vindece rapid, indiferent că este vorba despre o gastrită banală sau ulcer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *