June 15, 2024

A venit iarna în anumite regiuni din România! În Pasul Tihuța s-a depus deja primul strat de zăpadă, iar duminică dimineața a nins ca-n povești. Imaginile superbe au luat cu asalt rețelele de socializare, iar românii de acolo s-au putut bucura de o priveliște de vis pe care au ținut s-o împărtășească pe internet cu toată lumea. Pe lângă peisajul de basm, autoritățile din zonă s-au confruntat cu anumite probleme din cauza viscolului. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică a venit iarna în zonele de munte de la noi din țară. În Pasul Tihuța, la granița dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava, a nins ca-n povești toată noaptea și în această dimineață. Imaginile parcă sunt desprinse din povești, iar cei care s-au aflat în zonă, au ținut să le împărtășească și cu alți români, pe rețelele de socializare. S-a așternut un strat considerabil de zăpadă, mai ales că noaptea trecută a viscolit. Acest lucru le-a dat bătăi de cap autorităților din zonă, căci a fost nevoie de intervenția lor.

CITEȘTE ȘI: VIN NINSORILE ÎN BUCUREȘTI! IARNA VINE MAI REPEDE DECÂT NE AȘTEPTAM. PE CE DATĂ EXACTĂ VA NINGE, POTRIVIT METEOROLOGILOR ACCUWEATHER

Mai mulți copaci s-au rupt și au căzut la pământ din cauza viscolului puternic. Pomii au ajuns pe carosabil, însă circulația nu a fost afectată. „Urmare a ninsorii și a viscolului, în Pasul Tihuța spre județul Suceava au căzut câțiva copaci pe carosabil, fără a bloca circulația”, informează ISU Bistrița-Năsăud.

CITEȘTE ȘI: ZONA DIN ROMÂNIA UNDE NINGE CA-N POVEȘTI. S-A DEPUS UN STRAT DE 10 CENTIMETRI DE ZĂPADĂ

Ninsoarea a venit și spre bucuria românilor, care au rămas fascinați atunci când au văzut imaginile din Pasul Tihuța. Comentariile au început să curgă în mediul online:

Superbbbb, ce dor îmi e de zăpadă! Trimite și un pachet în Uk”, a scris cineva.

„La Iași, încă este Toamna…cu ploi”, a fost alt comentariu.

Până o să văd asta și în zona mea, mai am de așteptat”, a fost mesajul altui internaut.

@roxana.bosca ????Pasul Tihuta, Tihuta Retrat #zapada #zapadainromania #ninge #fulgidezapada #primazapada #sarbatori #sarbatorilevin #transilvania #bucovina #romaniafrumoasa ♬ Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! – Dean Martin

În ce zone din România a nins abundent

Pasul Tihuța este situat la altitudinea de 1.200 de metri, fiind trecătoarea care leagă Transilvania și Moldova. A nins abundent și în Harghita. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a anunțat că pe mai multe drumuri din regiune se circulă în condiții de iarnă.

DN13B – zona Bucin
DN15 – zona Borsec
DN13A – între Miercurea Ciuc și Vlăhița
DN12C – zona Lacul Roșu

Meteorologii au emis o atenționare cod galben de ninsori și viscol, pentru duminică în intervalul 08:00 – 18:00. Vor fi intensificări ale vântului, ninsori în Carpații Orientali și temporar viscol la peste 1700 de metri. Vântul va avea intensificări și în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Transilvaniei, cu viteze de 55…65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona Carpaților Orientali va ninge moderat cantitativ (10…15 l/mp) și va continua să se depună strat de zăpadă. La munte vor fi rafale de 60…80 km, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…110 km/h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *