May 24, 2024

Florin Piersic (88 de ani) se află internat pe secția de Terapie Intensivă, după ce a fost operat de urgență. Medicul Tudor Ciuhodaru a oferit informații referitoare la starea de sănătate a marelui actor care a acuzat stări de rău la finalul unui spectacol din Cluj-Napoca. Informațiile se regăsesc mai jos, în articol.

Au apărut noi informații legate de starea de sănătate a marelui actor Florin Piersic. Se află internat în spital, pe secția de Terapie Intensivă, după ce a fost supus unei intervenții medicale în urmă cu o zi. Actorul a ajuns pe mâinile medicilor, după ce a acuzat stări de rău la finalul unui spectacol din Cluj-Napoca.

Vezi și AMANTA LUI FLORIN PIERSIC, PE CARE A CUNOSCUT-O ÎN AUTOBUZ. POVESTE DE DRAGOSTE IEŞITĂ DIN TIPARE

Florin Piersic se află internat în spital – ce spune medicul Tudor Ciuhodaru

În emisiunea Punctul Culminat de la România TV, prezentată de Victor Ciutacu, medicul Tudor Ciuhodaru a oferit ultimele informații legate de situația în care se află Florin Piersic. Maestrul a suferit o intervenție, în cursul zilei de luni, 29 aprilie 2024. La finalul unui spectacol din Cluj-Napoca, i s-a făcut rău, motiv pentru care a ajuns pe mâinile medicilor. I-a fost descoperită o infecție localizată la genunchi.

„Sunt convins că este pe mâini bune în acest moment și că îi dorim cu toții multă, multă sănătate, un mare actor al neamului nostru. Pe de altă parte, gândiți-vă că vorbim despre o stare septică, după o intervenție, probabil după o artitră septică ce necesită monitorizare suplimentară, iar tocmai pentru astfel de pacienți se ia decizia de admitere în Terapie Intensivă, pentru a beneficia de un plus de monitorizare și de evaluare, pentru a surprinde orice modificări survenite în starea clinică a unui astfel de pacient. Terapia Intensivă nu este ceea ce s-a prezentat în anumite locuri, ci este zona în care se salvează vieți în foarte multe spitale din această țară”, a spus medicul.

Ar putea fi luat în considerare transferul la Viena

Totodată, actorul are montat un stimulator cardiac. În cursul zilei de luni, acestuia i-au fost efectuate analize de laborator și, înainte de a intrat în sala de operație, s-a descoperit că infecția s-a extins. Inițial, infecția fusese localizată la vezica urinară, apoi a migrag spre genunchi. Pentru tratarea infecției, dispozitivul respectiv (stimulatorul cardiac) trebuia să fie extras. S-ar lua în calcul ca Florin Piersic să fie transferat la Viena.

„Faptul că are șansa de a beneficia la Institutul Inimii de tot ceea ce înseamnă tehnici moderne de tratament și de evaluare conferă o notă optimistă prognosticului. Și vârsta, și starea de sănătate, patologia coexistentă, prognosticul la un astfel de pacient este rezervat, până când nu sunt avute în vedere toate posibilitățile terapeutice. Evident că îi dorim sănătate și că lucrurile acestea trebuie corectate.

Mă bazez pe ceea ce au spus colegii mei, ei au toată posibilitatea de a lua un astfel de pacient, sunt foarte multe analize care se fac într-un astfel de context, iar dacă este nevoie să se schimbe acel stimulator cardiac, există soluții și pentru așa ceva în România. Sper ca starea pacientului să fie ameliorată și să aibă cel mai bun prognostic după toate intervențiile care se fac acum”, a mai precizat medicul Tudor Ciuhodaru, la RTV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *