May 24, 2024

Pe data de 10 mai 2011, destinul lui Mihai Neșu a fost umbrită de o tragedie. Fotbalistul a suferit o accidentare – în timpul unui antrenament al echipei sale FU Utrecht – a căzut la pământ și nu a mai putut să se miște de la gât în jos. Fostul fundaș a primit diagnosticul medicilor: fractură de vertebră cervicală, rămânând imobilizat într-un scaun cu rotile. Tot în anul 2011, Mihai Neșu anunța că divorțează de soția sa. La vremea respectivă, partenera lui a fost blamată, cei mai mulți dintre oameni crezând că ea a fost cea care a decis să se despartă de sportiv, lăsându-l singur în cel mai greu moment din viața lui.

Ei bine, la 13 ani distanță, fostul fundaș a clarificat situația și a vorbit despre motivele reale care au dus la destrămarea mariajului. În realitate, lucrurile au stat total diferit. Mihai Neșu a fost cel care a decis să se despartă de Maria, soția lui, ulterior tot el depunând și actele de divorț.

Citește și: CUM ARATĂ CENTRUL CONSTRUIT MIHAI NEŞU? ÎNTREGUL COMPLEXUL A FOST GATA ÎN 3 ANI. FOTO

Mihai Neșu: ”A fost un șoc foarte mare și pentru ea”

Fostul sportiv a mărturisit că mariajul lor s-a deteriorat cel mai mult în momentul în care și-au dat seama că nu pot face față tuturor greutăților apărute în viețile lor. Cu ocazia acestor declarații publice, fiind prima dată când vorbește despre divorțul său – Mihai Neșu a simțit nevoia să-i adreseze scuze fostei sale soții, pentru felul în care a gestionat atunci situația.

”De fapt, realitatea este că eu am hotărât să divorțez de ea pe caz de boală. A fost decizia mea. Oamenii au blamat-o foarte mult, pentru că oamenii nu pot înțelege. (…) Mi-am dat seama că a fost un șoc foarte mare și pentru ea. (…) Ei nu i-a plăcut niciodată să apară la televizor și majoritatea lucrurilor au fost exagerate. A fost alături de mine și la spital.

Vreau să știe lumea că nu s-a întâmplat așa cum s-a scris. Şi eu poate am greşit, trebuia poate să o apăr la început. Atunci nu mai escaladau atâtea ştiri. Relaţia noastră s-a stricat, sau a ‘murit’, pur şi simplu din cauza greutăţii noastre de a face faţă accidentului. Eu am depus şi actele de divorţ! Nu a fost uşor, dar aşa am simţit atunci.

Aşa am gândit că e soluţia cea mai bună pentru amândoi. Mie îmi este greu să împovărez oamenii din jurul meu cu accidentul meu. Poate şi asta a fost un lucru hotărâtor în decizia de atunci. Nu am mai povestit la nimeni despre această problemă. Sper ca şi Maria, dacă se uită, să mă ierte… şi familia ei, pentru felul cum am gestionat eu atunci situaţia. Atât am putut noi gestiona atunci situaţia”, a spus Mihai Neșu, potrivit Digi Sport.

După accidentarea suferită în anul 2011, Mihai Neșu a fost nevoit să se retragă din sport. Imobilizat într-un scaun cu rotile, fostul sportiv a pus bazele unui proiect de suflet. Un complex de recuperare – unic în România – pentru adulții și copiii cu dizabilități neuromotorii. Ridicarea întregului complex a fost posibilă cu ajutorul donațiilor și sponsorizărilor și a durat 3 ani – vezi AICI imagini din centrul de recuperare al fundației Mihai Neșu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *