April 25, 2024

Iată meniurile de post recomandat de Maica Nectaria de la schitul Poiana Maicilor, din județul Neamț pentru următoarele zile rămase din acestă săptămână.

Sfat prețios: La trezire puteți lua în fiecare dimineață două pahare de apă călduță cu zeamă de la o lămâie (apa se bea cu înghițituri mici cu paiul).

Meniu de post pentru joi începe astfel

Dimineața la micul dejun, între orele 7.00 si 9.00 servește ceai, salată orientală, fasole veche fiartă, dulceață de merișoare, pâine.

Prânzul conține supă cremă de legume, pilaf, ciuperci fierte cu un pic de ceapă, pâine si halva. Pentru vineri, ziua de post e mai aspră. Începem dimineața, care conține, ceai, cartofi copți, salată de ghebe marinate, dulceață de cireșe și pâine.

La prânz mănâncă o supă de legume cu broccoli, ghiveci cu castraveți în oțet, o salată de fructe.

Sâmbăta este mai relaxantă

Dimineața, după cele două pahare cu zeama de la o lămâie se mănâncă lapte de soia, pâine, pate de năut, cartofi prăjiți, măsline, salată de spanac.

Prânzul va avea o ciorbă de bureți (hribi), șnițele de soia cu piure plus o salată de varză murată si pâine, iar ca desert veți mânca clătite de post.

Duminica la mânăstire pe timpul liturghiei nu se mănâncă

Prima masă duminica este la prânz (ora 12.00) care va conține o ciorbă de bureți (ciuperci), extrem de gustoasă, urmează sarmale de post, chiftele de soia și ca desert se va servi cozonac de post. Cina de la ora 18,00 va avea ceai, pâine, cartofi înăbușiți, salată de crudități, fructe diverse.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *