June 16, 2024

Scene incredibile au avut loc în Iași, după ce o tânără a instalat o cameră de supraveghere ascunsă în dormitorul conjugal.

Ce a descoperit pe înregistrări a lăsat-o fără cuvinte, iar aceste dovezi au dus la condamnarea unui bărbat la închisoare cu suspendare.

Descoperirea șocantă a tinerei

Pe 28 iulie 2023, un bărbat din Ucraina, echipat cu unelte specifice, a reușit să descuie ușa apartamentului tinerei și a furat o sumă considerabilă de bani.

După ce a observat dispariția banilor, femeia a verificat imaginile capturate de camera de supraveghere ascunsă și a contactat imediat poliția.

Reconstituirea furtului

Anchetatorii au preluat cazul și au reconstituit scena furtului. Potrivit acestora, „în data de 28.07.2023, în intervalul orar 11:00-14:50, inculpatul Masliukov Mykhailo a pătruns fără drept, prin violare de domiciliu, în imobilul locuință, proprietatea persoanei vătămate, prin folosirea unei chei mincinoase, respectiv de instrumente specifice pentru deschiderea încuietorilor tip yală, prilej cu care a sustras suma de 3.000 de lei, aparținând părții civile”.

În ziua respectivă, tânăra locuia cu cei doi copii minori, iar soțul ei era plecat la muncă în străinătate. În seara zilei de 27 iulie, fratele tinerei a venit să-și rezolve câteva probleme personale.

Pe 28 iulie, în jurul orei 10:00, persoana vătămată a plecat din imobil împreună cu fratele său, asigurând ușa apartamentului. La întoarcerea lor, în jurul orei 14:50, nu au observat nimic schimbat la ușa apartamentului.
O tânără din Iași a montat o cameră de supraveghere

Imaginile surprinse și condamnarea

Hoțul nu a observat camera de supraveghere și a fost înregistrat în flagrant. Aceasta neatenție s-a dovedit a fi crucială pentru anchetatori, oferind dovezi clare și detaliate ale furtului.

„În jurul orei 18:50, partea civilă a constatat faptul că de pe masa din dormitorul apartamentului lipsea suma de 600 de lei, sumă pe care o lăsase acolo înainte de a părăsi locuința. Accesând aplicația mobilă a camerei de supraveghere video montată în interiorul dormitorului, a observat că, în jurul orei 14:37, un bărbat necunoscut, cu păr brunet și barbă, îmbrăcat cu un tricou gri în dungi și pantaloni blue-jeans, a pătruns în locuință și a sustras suma de 3.000 de lei”, au mai precizat anchetatorii.

Bărbatul din Ucraina a fost adus în fața instanței din Iași, unde și-a recunoscut fără ezitare fapta. Judecătorii, după evaluarea probelor și a circumstanțelor, au decis să-l condamne la o pedeapsă de închisoare cu suspendare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *