December 2, 2023

Caz șocant în Iași! O femeie a ieșit din casă pentru prima dată, după 12 ani. Aceasta a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportată de urgență la spital. Este surprinzător ce s-a întâmplat, de fapt, cu ea. 

Povestea unei femei în vârstă de 71 de ani a lăsat mască pe toată lumea. Cazul a ieșit la iveală sâmbătă, 4 noiembrie, după ce aceasta a ajuns de urgență la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, în urma unor complicații renale. Mai mult, medicii au transmis că ieșeanca era cunoscută și cu alte complicații. Totuși, motivul pentru care nu a părăsit domiciliul timp de 12 ani este altul. Românca suferă de obezitate morbidă astfel că îi este foarte greu să se miște.

Citește și: DECIZIA JUDECĂTORILOR ÎN CAZUL CRIMINALULUI CARE I-A DAT FOC MĂTUȘII SALE, ÎN CARTIERUL GIULEȘTI. MĂSURA DISPUSĂ LA O ZI DE LA INCIDENTUL TRAGIC

Povestea femeii din Iași

Sâmbătă, 4 noiembrie, o femeie în vârstă de 71 de ani a ieșit din casă pentru prima dată după 12 ani, fiind nevoită să ajungă la spital. Ieșeanca suferă de obezitate morbidă, cântărind 200 de kilograme. Greutatea mare le-a dat bătăi de cap și pompierilor. Pentru a o putea scoate din locuință, aceștia au scos ușa de la intrare și au spart un perete. Cu mult efort, aceasta a ajuns la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași, având unele complicații renale.

„Este vorba de o pacientă în vârstă de 71 de ani, din municipiul Iași, cu obezitate morbidă, care de 12 ani nu a mai ieșit în afara domiciliului. Pacienta era cunoscută, în afară de obezitate, și cu afecțiuni metabolice, complicații cardiometabolice.

În timpul weekendului a fost adresată pentru internare la Spitalul «Parhon», pe secția de Nefrologie, pentru complicații legate de funcția renală, adică insuficiență renală acută, hiperpotasemie și cu necesar de dializă.

Pentru tratamentul său a fost nevoie de o mobilizare deosebită atât din partea Serviciului de Ambulanță Județean, cât și a pompierilor, care au fost solicitați să o transporte de la domiciliu. A fost nevoie să se modifice peretele de la cameră.”, a declarat conf. dr. Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași, potrivit BZI.

Purtătorul de cuvânt spune că este situația este una foarte gravă pentru că femeia mai are și alte complicații, iar greutatea crescută face transportarea sa dificilă.

„Odată ajunsă la spital, ne-am mobilizat, inclusiv colegii noștri din cadrul secției de Terapie Intensivă, care o supraveghează în continuare. Este o situație foarte gravă, pentru că asociază aceste comorbidități, are comorbidități importante, mă refer la obezitatea morbidă, la diabetul zaharat și, acum, la această afecțiune renală, dar probleme au creat și mobilitatea scăzută a pacientei din cauza greutății crescute.”, a adăugat conf. dr. Ionuț Nistor.

Sursa foto: BZI
Sursa foto: BZI

„Prognosticul rămâne rezervat”

Momentan, femeia se află sub supraveghere medicală și va rămâne internată pentru a face dializă, în Spitalul Clinic „Parhon”. Totuși, această procedură implică transportul ei regulat la unitatea spitalicească, motiv pentru care purtătorul de cuvânt speră ca ieșeanca să scape de problemele renale.

„Este de salutat infrastructura Spitalului «Parhon», care a permis tratamentul acestei pacientei, mă refer la pat care să suporte această greutate, targă cu care a putut fi transportată pacienta, au fost achiziționate și aparate, recent, în cadrul unui parteneriat cu UMF Iași, cărora le-am găsit imediat o utilitate pentru pacienții din județul Iași, așa cum este și această pacientă.

Citește și: APELUL EMOȚIONANT AL LUI MARIUS. TÂNĂRUL DIN BUCUREȘTI, AFLAT ÎNTR-UN SCAUN CU ROTILE, ROAGĂ SĂ FIE ANGAJAT. “VREAU SĂ MUNCESC PENTRU VISUL MEU”

În prezent, ea este internată în continuare în Spitalul «Parhon», are nevoie de dializă, sperăm să recupereze funcția renală, dar prognosticul rămâne rezervat. În cazul în care va necesita dializă permanent va fi o problemă uriașă., a transmis conf. dr. Ionuț Nistor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *