December 1, 2023

Zilele acestea, povestea unui român din Italia a înduioșat întreaga lume. Copil fiind, minor, nu are cum să meargă la muncă și a ajuns să cerșească o bucată de pizza sau ceva de îmbrăcat pe străzile provinciei Frosinone. Întreaga dramă provine de la părinții săi. 

O publicație locală a făcut public cazul copilului a cărui identitate nu a vrut să o dezvăluie. Românul doarme într-un sac, alături de familia sa, în centrul orașului Cassino din Frosinone. Cere de pomană, de foame, în frig, ploaie, neavând niciun sprijin din partea părinților.

Copilul care cerșește pizza pe străzi / Sursă foto: Frosinone Today

Cine sunt părinții românului care cerșește pizza în Italia

În fața unui centrul comercial din Via Po, copilul a fost surprins de jurnaliștii de la publicația Frosinone Today, care i-au spus povestea. Este fiul unor români care au crezut că Italia este țara făgăduinței. Trăiesc pe străzi și nu merg la muncă, dar își pun fiii și fiicele să cerșească.

De multe ori, autoritățile s-au oferit să le ajute familia cu un centru în care să stea și să doarmă fără să facă pneumonie. Problema este că părinții nu vor să-și schimbe stilul de viață și preferă să-și vadă copiii suferind.

În acest context, jurnaliștii au încercat să îi schimbe sorta copilului și a fraților săi, printr-o mișcare publică. Rămâne de văzut dacă va exista un rezultat.

(CITEȘTE ȘI: Cel mai „inteligent” hoț român din Italia. Ce a furat din casa unui cuplu. Acest obiect l-a dat de gol imediat)

Niculae, un alt român care trăiește pe străzi

Mai bine de 8 milione de români au plecat peste hotare, atrași de salarii mai mari și beneficii. Unii au reușit să dea lovitura, dar sunt și cazuri nefericite, așa cum este cel al lui Niculae, în care planul din țară nu a s-a potrivit deloc cu cel din afară.

În urmă cu o lună, povestea sa a fost expusă de rețelele de socializare. Un cetățean și a tras un semnal către autoritățile din Rimini, Italia, spre a-i găsi un loc de muncă. Italianul a vrut să-i dea bani, dar românul l-a refuzat. A dorit să-i ia doar un ceai fierbinte care să-i mai aline frigul. I-ar plăcea dacă ar avea un loc de la stat în care să-și poată face o baie și să aibă parte de căldură. Are probleme de sănătate.

La scurtă vreme după ce povestea a fost publicată, a reușit să adune sute de reacții pe rețelele de socializare, dar și ajutor. Mulți s-au oferit să-i dea lui Niculae atât un loc de muncă, cât și un adăpost deasupra capului.

(CITEȘTE ȘI: 3000 de euro pe lună de familie dacă vrei să te faci cârciumar în Italia. Ți se caută și locuință, cum s-a ajuns la această ofertă)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *