
Prăjitura leneșă cu mere – Ingrediente
4 ouă1 cană de zahăr1 cană iaurt9 linguri de ulei vegetal2 căni făină1 praf de copt
*vanilie
Pentru umplutură:
1 kg mere3 linguri de ulei vegetal3 linguri de griș1 cană de zahăr (sau după gust) și puțin zahăr vanilat, opțional1 linguriță scorțișoară
Prăjitura leneșă cu mere – Mod de preparare
Se bat ouăle cu zahărul până când zahărul este topit bine.
Se adaugă uleiul și iaurtul, și apoi – făina și praful de copt. Dacă se dorește, se adaugă și vanilie.
Se împarte amestecul în 2 părți egale.
O parte se pune într-o tavă unsă cu dimensiunea de 25×35 cm și se pune într-un cuptor preîncălzit la 190 de grade și se coace aproximativ 10 minute.
În acest timp, se călesc merele rase cu zahărul, apoi se adaugă grișul și scorțișoara. Îndepărtați tava de la cuptor, se așază uniform umplutura de mere pe tot aluatul aproape copt, apoi se pune a doua parte a amestecului de aluat.
Se coace la cuptor până când prăjitura capătă o culoare maronie. Se poate face testu lcu scobitoarea petru a vedea dacă aluatul este copt.
Presărați apoi prăjitura cu zahăr pudră, se lasă să se răcească, se taie în cuburi și se servește.