May 24, 2024

Necazurile se țin scai de Simona Halep (32 de ani). După ce perioada de suspendare – de 4 ani – în cazul de dopaj de la US Open a fost redusă la doar 9 luni, românca s-a întors pe terenul de tenis, unde a jucat deja primele meciuri oficiale WTA. Deși a așteptat cu sufletul la gură revenirea în sport, se pare că pauza și lipsa antrenamentelor și-au pus amprenata asupra condiției sale fizice.

După verdictul favorabil primit de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), în care suspendarea de 9 ani în cazul de dopaj cu roxadustat – de la US Open a fost redusă la doar 9 luni, Simona Halep a primit un Wild Card pentru participarea la turneul WTA 1000 de la Miami Open – care a avut loc în luna martie. În ciuda pauzei destul de mari – aproximativ un an și jumătate – românca a jucat la fel de bine ca în vremurile ei de glorie. Lipsa efortului fizic s-a resimțit însă spre finalul partidei. Din cauza unor dureri la genunchi, fostul lider mondial a pierdut în fața Paulei Badosa, fost număr doi mondial – scor final: 6-1,4-6,3-6.

Citește și: IMAGINI CU SIMONA HALEP ȘI PRESUPUSUL IUBIT! AVEM PRIMELE DECLARAȚII ALE MILIONARULUI DE 57 DE ANI!

Simona Halep s-a retras de la turneul de tenis din Paris

Recent, Simona Halep a fost invitată să participe la turneul Trophee Clarins de la Paris, turneul pe care a fost nevoită să-l abandoneze. Aceeași durere la genunchi i-a creat probleme în meciul cu McCartney Kessler, în actul secund – după 1h30 de minute –  a fost condusă cu 7-5, 2-3 în fața americancei. Fostul lider mondial a transmis un mesaj pe o rețea de socializare și le-a transmis fanilor ca are nevoie de o perioadă de odihnă, însă va continua să muncească în continuare pentru visul său.

„Ei bine, ieri nu a fost aşa cum am sperat pe teren. Durerea de genunchi care persistă de la Miami a revenit şi, din păcate, nu am putut continua. Nu este modul în care mi-aş fi dorit să îmi petrec timpul la Paris, dar nimeni nu a spus că această revenire va fi uşoară. Mă voi odihni şi apoi voi continua să muncesc şi să cred în continuare în drumul meu. Vă mulţumesc celor care mă susţineţi, văd mesajele voastre şi înseamnă enorm pentru mine”, a transmis Simona Halep.

Retragerea Simonei Halep, care vine la puțin timp după revenirea pe terenul de tenis, a fost comentată de presa din Franța. Fostul număr 1 mondial a aruncat prosopul după 1h30 de joc, început dificil care i-a îngrijorat pe jurnaliștii francezi.

„Simona Halep, ce nu a fost inclusă la Roland-Garros, s-a antrenat marți sub acoperișul Chatrier cu Alize Cornet, unde a fost vedeta zilei. Din păcate, românca nu a reușit să-și termine meciul. Încă are probleme la genunchi… O recuperare dificilă pentru Halep. Nu a câștigat niciun meci de la sfârșitul suspendării. Kessler ar putea să se confrunte cu capul de serie numărul 1, Emma Navarro, în runda următoare”, au scris francezii de la Tennis Actu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *