May 20, 2024

Prinţul Paul de România, care a fost condamnat în decembrie 2020 la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare în legătură cu dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, după ce a fugit în Franța, a fost capturat în Malta, în data de 28 aprilie, conform Libertatea.

Datorită eforturilor de cooperare între Poliția Română și cea din Malta în cadrul operațiunilor internaționale, Prințul Paul al României a fost localizat și identificat într-un resort turistic, au informat surse judiciare. În cazul său, vor fi aplicate procedurile standard pentru reținere și solicitare de extrădare.

Citește și: BIJUTERIA PRINȚULUI PAUL DE LA SINAIA, VÂNDUTĂ DE ANAF LA UN PREȚ MULT SUB VALOAREA PIEȚEI. CUM ARATĂ CONSTRUCȚIA UNICĂ DIN INIMA ROMÂNIEI

Prințul Paul de România a fost prins în Malta

Paul de România a trăit în exil în Franța timp de aproape patru ani. În noiembrie 2023, el a solicitat unui tribunal din Paris să nu fie extrădat în România, cerere care a fost acceptată de instanța franceză. Motivul invocat a fost compunerea ilegală a completului de judecată din România, mai precis absența depunerii jurământului de către unul dintre judecători la învestirea în funcție. Decizia a fost luată de Curtea de Apel din Paris toamna trecută.

„A fost găsit într-un resort din Malta, urmează să fie prezentat procurorului pentru reținere și apoi vor demara formalitățile pentru a ne fi predat. Procedura poate dura până la 6 luni”, au transmis sursele citate.

Pe 18 decembrie 2020, Paul al României a devenit subiectul unei urmăriri internaționale, la o zi după ce a primit o condamnare definitivă de trei ani și patru luni de închisoare în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei regale de la Băneasa și a pădurii Snagov.

Potrivit comunicatului emis de DNA, acuzațiile îl vizau pe Paul al României pentru infracțiuni comise între 2006 și 2013, în legătură cu revendicarea fără drept a unor proprietăți de o valoare semnificativă, printre care se numărau pădurea Snagov și Ferma Regală Băneasa.

După ce a fost condamnat în cazul Fermei Băneasa, prințul Paul a părăsit țara, fiind ulterior localizat în Paris. Acolo, a fost arestat provizoriu de autoritățile franceze în 2022, pentru a fi predat autorităților judiciare române, conform mandatului european de arestare emis în urma condamnării definitive.

Cine este Prințul Paul al României

Tatăl său, Carol Mircea Grigore, născut în 1920 în România, a fost recunoscut ca fiu nelegitim al lui Carol al II-lea, care a fost rege al României din 1930 până la abdicarea sa în 1940, când tronul a fost cedat fiului său mai mic, Mihai I.

În decembrie 1947, familia regală a fost forțată să părăsească România de către regimul comunist, iar averea lor a fost confiscată. Deținând cetățenia franceză, britanică și română, Paul Philippe nu a fost niciodată oficial recunoscut ca membru al familiei regale de către unchiul său, Mihai I, ultimul rege al României, care a încetat din viață în 2017.

Citește și: DIVORȚ-ȘOC ÎN FAMILIA REGALĂ! SE DESPART DUPĂ 14 ANI DE CĂSNICIE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *