July 22, 2024

Cantautorul Vasile Șeicaru este genul de om care a spus mereu lucrurilor pe nume! Chiar și atunci când cele spuse de el erau împotriva curentului! O dată în plus, el a ales să-și spună un nou păs, de data asta în exclusivitate pentru CANCAN.RO. Mai mult, celebrul artist nu l-a menajat nici pe fiul celebrului poet Adrian Păunescu, pe care îl acuză de faptul că nu a prețuit la adevărata valoare moștenirea lăsată de tatăl său.

Cel care a ridicat de pe scaune sute de mii de români cu vocea sa teribilă și melodii bine inspirate și bine alese, de cele mai multe ori, e de părere, mai nou, că muzica patriotică nu mai are astăzi aproape nicio căutare în țara noastră.

„Vremea muzicii patriotice a trecut! Eu cântam la Cenaclul Flacara multe melodii patriotice. O făceam de fiecare dată cu lacrimi in ochi! Oamenii au putut auzi din gura mea și , și  și ,  și altele…Lumea se raporta p-atunci altfel la acele cântece. În schimb astăzi…uitați-vă ce vremuri trăim! Mai face cineva ceva astăzi ca să ne simțim un popor mândru?!”, pune degetul pe rană Vasile Șeicaru.

(CITEȘTE ȘI: Vasile Șeicaru a fost operat pe coloană. Cum se simte artistul: ”Acum sunt în recuperări”)

Și tot el dezvăluie pentru CANCAN.RO și propriul verdict, aducându-i acuzații indirecte fiului lui Adrian Păunescu: „Vremea aia a trecut. Așa cum a trecut vremea Cenaclului Flacara. Cenaclul acela a murit o dată cu moartea lui Adrian Păunescu. Ce face acum o anume persoană, ,  e o jignire adusă memoriei propriului părinte!”.

Vasile Șeicaru nu vrea să audă de „ciorba reîncălzită”!

La 72 de ani, împliniți în plină vară, Vasile Șeicaru susține că știe foarte bine că nimeni nu trebuie să parieze pe varianta „ciorbei reîncălzite”.

Vasile Șeicaru, un artist care a revenit pe scenă după o absență de circa doi ani / Sursă foto: Facebook

„Nu am fost niciodată adeptul acestui principiu, al ciorbei reîncălzite, cum spunem noi, românii. Noi parcă nu avem puterea să acceptăm că ceea ce a fost cândva, gata, s-a dus. Nu are niciun fel de farmec să repeți!”, adaugă tot el.

Apoi, atacă un al doilea subiect sensibil, cel legat de posibila refacere a duetului Ștefan Hrușcă – Vasile Șeicaru, cel care are împreună un album, „Dimineți cu ferestre deschise”, bine primit de către marele public.

El însuși nu mai crede în refacerea duetului cu Ștefan Hrușcă!

„Nu mai e vremea nici măcar a reluării duetului meu cu Ștefan Hrușcă! A avut vremea lui și farmecul lui! De acum, și nu de ieri, de azi, suntem fiecare pe calea lui. Știu că mai există oameni care mă întreabă dacă nu cumva, cândva…Dar nu, a fost și s-a dus!”, indică riguros fostul profesor gălățean de sport care s-a dovedit a fi mult mai norocos în a-și face un nume sonor în lumea folkului românesc.

(NU RATA: Vasile Șeicaru și-a refăcut viața, la 13 ani de la moartea soției. Cu cine s-a cuplat)

„Asta nu înseamnă că nu rămân un coleg de breaslă de-al lui Ștefan Hruscă. El are un nume care va dăinui în istoria muzicii noastre folk. Sunt unii care-l atacă în ultimii ani că vine în România doar iarna, să cânte colinde, pe bani. Păi, oameni buni, când să le cânte? Vara? Și dacă nu la noi, aici, atunci unde? Și de ce să le cânte pe gratis, cum mai vrea unul sau altul? Nu e vorba de munca lui? Ei bine, aceste lucruri rămân neînțelese pentru unii. Nu însă și pentru un artist!”, mai spune Vasile Șeicaru.

Care deși gălățean de origine, recunoaște că se simte foarte bine în Maramureșul natal al lui Șeicaru. Atât de bine încât se amuză și azi pe seama faptului că sunt mulți care cred că el, ca și Ștefan Hrușcă, de altfel, sunt maramureșeni.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *