April 14, 2024

Ștevia, ingredientul principal al acestei ciorbe, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale esențiale. Este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare, fiind benefică pentru sistemul cardiovascular și combaterea bolilor cronice. De asemenea, ștevia este o sursă excelentă de fibre, contribuind la reglarea tranzitului intestinal și menținerea unei digestii sănătoase. Consumul regulat de ștevie poate sprijini și sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor și să se mențină într-o stare de sănătate optimă.

Ciorbă de ștevie acrită cu zeamă de varză – Ingrediente1 kg frunze de ștevie2 legături de ceapă verde20 ml ulei de floarea soarelui400 ml suc de roșii1 legătură de leuștean verdecâteva fire de mărar verdecâteva fire de pătrunjel verde3 litri de apă1 litru de zeamă de varzăsare, după gust.

În ce consta, de fapt, Dieta Paleo, acum 5.000 de ani: Alimentele care s-au găsit în stomacul lui Ötzi, Omul Ghețurilor

Începe cu pregătirea șteviei. Dar înainte de asta, pune o oală cu 2 litri de apă la fiert.

Clătește bine frunzele de ștevie în mai multe ape reci. Dacă lujerul de la mijlocul frunzei este mai matur, îndepărtează-l. Lasă frunzele de ștevie să se scurgă până când apa începe să fiarbă. Scufundă frunzele în apa care clocotește și opărește-le pentru maxim 1 minut.

Nu lăsa frunzele să fiarbă pentru a nu-și pierde proprietățile, iar apa în care au fost opărite nu o vei folosi la prepararea ciorbei. Lasă frunzele de ștevie opărite să se scurgă într-o sită și să se mai tempereze pentru a le putea toca.

Așază o oală pe flacăra aragazului și adaugă cei trei litri de apă la fiert.

Unde vă adresați dacă aveti probleme cu tichetele sociale de 250 lei. Precizări de la Ministerul Investiţiilor

Într-o crăticioară pune uleiul la încins. Curăță și toacă ceapa verde mărunt și adaug-o în uleiul încins. Amestec-o prin ulei până când începe să se pătrundă ușor. Stropește-o cu puțină apă fierbinte, pentru a nu prinde gust de prăjeală. Adaugă roșiile și amestecă-le bine cu ceapa. Lasă-le să fiarbă până când pregătești ștevia.

Toacă mărunt ștevia scursă și adaug-o peste sosul de roșii cu ceapa călită. Apoi adaugă totul în oala cu apă fierbinte. Adaugă zeama de varză și mai lasă ciorba să fiarbă pentru maxim 15 minute.

Clătește leușteanul și toacă-l mărunt. Toacă și lujerii acestuia foarte mărunt și adaugă-i în ciorbă. Aceștia vor aromatiza plăcut ciorba. Adaugă frunzele tocate de leuștean cu 2-3 minute înainte de a stinge focul. Acestea au nevoie de un timp de fierbere pentru a-și degaja aroma. Pătrunjelul verde îl poți adăuga după stingerea focului și după ce se odihnește ciorba 4-5 minute.

Poți decora delicioasa ciorbă de ștevie acrită cu zeamă de varză și cu mărar verde, în timpul servirii. 

Cine are mai multă cofeină: ceaiul sau cafeaua? Câștigătorul confruntării, desemnat de studiile de specialitate

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *