December 2, 2023

O anchetă șocantă a scos la iveală comportamentul scandalos al unui poștaș din București, care a devenit subiectul atenției oamenilor legii.

Individul este acuzat că și-a însușit peste 140.000 de lei, din care a jucat 90.000 de lei la o sală de jocuri de noroc din Sectorul 5. Mai mult decât atât, acești bani reprezentau pensiile mai multor români.

Detalii despre incident

Evenimentul regretabil a avut loc în luna august a acestui an, când poștașul ar fi trebuit să distribuie pensiile către seniori.

Cu toate acestea, el și-a însușit suma de 141.960 de lei, folosindu-i în interes personal. 90.000 de lei din această sumă au fost jucați la o sală de jocuri de noroc din Sectorul 5, dezvăluie procurorii.

Acuzat și inculpat în fața justiției

Poștașul bucureștean a fost adus în atenția Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 și este acum inculpat sub control judiciar.

El este acuzat de fals material în înscrisuri oficiale, delapidare și uz de fals. Sursele arată că individul a falsificat semnăturile a trei beneficiari de mandate pentru plata pensiilor și a unei alocații pentru luna iunie.

Modul de operare al poștașului

Potrivit procurorilor, poștașul bucureștean a creat aparența că a achitat beneficiarilor sumele de bani, înregistrând fals semnăturile acestora. Cu toate acestea, banii au fost însușiți în scop personal, iar poștașul a jucat un rol esențial în acest comportament fraudulos.

Istoric de astfel de incidente

Nu este prima dată când poștașii se află în centrul unor scandaluri financiare. Asemenea incidente au fost semnalate anterior, inclusiv cazuri în care banii destinați pensionarilor au fost utilizați în mod abuziv.

Este esențial ca astfel de acțiuni să fie sancționate corespunzător pentru a asigura integritatea și încrederea în sistemul poștal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *