April 19, 2024

Străzile din Iași au devenit martorele unor scene șocante: Un livrator de la Glovo, originar din Pakistan, a fost amenințat cu un pistol de către un adolescent.

Atacatorul, un minor în vârstă de 17 ani, își acoperise fața cu o cagulă pentru a-și ascunde identitatea în timp ce comitea această faptă.

Întâmplarea a avut loc în miez de noapte, când Sebastian Răduceanu a atacat livratorul și i-a furat două pungi cu mâncare, în valoare de 205 lei. Aceasta nu este prima abatere a adolescentului, care se pare că are deja o istorie de furt și șantaj.

O investigatie complexa dezvăluie istoria criminală a atacatorului

Autoritățile au intervenit rapid în acest caz și au descoperit că adolescentul, pe lângă furtul recent, mai fusese implicat și în alte infracțiuni.

EXCLUSIV VIDEO | Livratorii de mâncare străini, în număr tot mai mare:  „România este o țară cu adevărat grozavă. Aici pot câștiga bani”

În trecut, el a șantajat și tâlhărit un alt minor, luându-i un telefon mobil de ultimă generație, dar și cerând bani sub forma unei „taxe de protecție”.

„Inculpatului minor i s-a mai imputat faptul că în baza aceleași rezoluții infracționale, la datele de 22.02.2024, 23.02.2024 și 05.03.2024, ar fi determinat-o, prin constrângere, pe o persoană vătămată minoră să îi dea diferite sume de bani cu titlul de «taxă de protecție», protecție ce nu a fost solicitată de către persoana vătămată în niciun moment, inculpatul dobândind, astfel, în mod injust, un folos patrimonial pentru sine.”, a declarat procurorul Ștefan Fânariu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Reacția autorităților și viitorul procesului penal

Odată ce autoritățile au luat măsurile necesare, au început cercetările pentru a stabili responsabilitățile și pentru a aduce justiția în acest caz.

Sebastian Răduceanu a fost pus sub acuzare pentru mai multe infracțiuni, inclusiv tâlhărie și șantaj continuat, iar procesul penal este în desfășurare pentru a face față acțiunilor sale ilegale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *