December 1, 2023

Bucătarii restaurantelor apelează la o serie de trucuri care le facilitează munca în bucătărie. Decât să petreacă o zi întreagă în bucătărie pentru a pregăti ciorba de burtă, se ajută de o serie de sfaturi pentru a găti mult mai rapid, pe care au ales să le împărtășească, scrie Click!

Cum să gătești mult mai rapid ciorba de burtă 

Înainte de toate, din bucătărie nu trebuie să lipsească oala sub presiune. Această ustensilă ajută burta și restul alimentelor să se fiarbă mult mai rapid și mai ușor. Decât să optezi pentru burtă de vacă întreagă, pe care trebuie să o cureți și să o tai, e mult mai accesibil să dai o fugă până în supermarket și să o cumperi de-a gata, direct pregătită și tăiată fâșii. 

Smântâna folosită ar trebui să fie una cu concentrație mare de grăsime, pentru un gust delicios și o consistență cremoasă. De asemenea, ouăle folosite ar trebui să fie de țară, proaspete, cu gălbenușul cât mai portocaliu. 

Nu putem uita nici de boabele de piper puse la fiert, care ulterior vor fi scoase împreună cu oasele de vită și legumele din oală. Un alt pas important este adăugarea morcovilor căliți în ulei. Acel ulei de morcovi nu oferă doar culoarea ciorbei, ci și gustul senzațional. 

Spre final nu putem uita nici de echilibrarea aromelor. Este important să facem un echilibru între gustul acrișor al ciorbei și cel dulce. La final, când preparatul este gata, fiecare poate adăuga oțet, sare sau piper după gust și preferință. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *