December 1, 2023

În Mănăstirea Polovragi din județul Gorj, veghează un secret pentru vindecarea rapidă a plămânilor și tusei. Această remarcabilă rețetă tradițională a fost transmisă de-a lungul generațiilor de către Maicile înțelepte ale mănăstirii, fiind considerată o comoară valoroasă în tratarea afecțiunilor respiratorii

 

Prin intermediul ingredientelor naturale și a unor tehnici specifice, secretele Maicilor de la Mănăstirea Polovragi au ajutat deja numeroase persoane să se elibereze de suferințele provocate de boli de plămâni și tuse.

Pentru a prepara tratamentul aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 50 g hrean ras
  • 100 g miere polifloră
  • 1 ridiche neagră potrivită

Modul de preparare:

Hreanul se rade si se amestecă bine cu mierea.

Ridichea neagră se spală bine cu tot cu coajă. Se usucă, apoi se scobește în mijloc și se scoate miezul. Se umple cu amestecul de hrean și miere.

Ridichea umplută se pune într-un bol și se lasă la măcerat timp de 2 zile. Asigurați-vă că ridichea stă dreaptă pentru ca în timpul macerării se va crea un lichid subțire ca un sirop și există riscul ca acesta să se verse. După cele două zile de macerare, siropul se transferă într-un borcan mic de sticlă. Se curață ușor pereții ridichii și se adaugă peste sirop.

Borcanul se închide ermetic și se pune într-un loc întunecos si răcoros.

Se recomandă să luați câte o linguriță de sirop de mai multe ori pe zi, în functie de necesitati.

Ce beneficii au aceste ingrediente

Hreanul este o plantă folosită în medicina tradițională pentru proprietățile sale expectorante și antiinflamatoare. Poate ajuta la ameliorarea simptomelor asociate cu răceala, gripa și tusea. De asemenea, poate avea efecte antibacteriene și poate ajuta la ameliorarea durerilor de gât.

Mierea polifloră este un tip de miere care conține nectar de la mai multe flori și poate avea proprietăți antiseptice, astringente și antiinflamatoare. Poate ajuta la ameliorarea tusei și a durerilor de gât și poate avea efecte benefice asupra sistemului imunitar.

Ridichea neagră este o plantă bogată în vitamine, minerale și alte substanțe nutritive. Conține vitamina C, care poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și este bogată în fibre care poate ajuta la menținerea sănătății intestinului. De asemenea, poate avea efecte expectorante și poate ajuta la ameliorarea tusei, potrivit informațiilor de pe Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *