May 24, 2024

În timpul unui interviu oferit presei străine, Simona Halep (32 de ani, 1144 WTA) a rememorat clipa în care analizele sale au arătat că este pozitivă la testul antidoping de la US Open. Fostul nr.1 mondial a vorbit despre șocul pe care l-a avut după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, o substanță interzisă, după US Open 2022. Șocul prin care a trecut a fost resimțit din plin, mai ales că nu mai avusese până atunci probleme cu Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA).

Fiind tot timpul o susținătoare al sportului curat, Halep a ajuns în situația în care să fie acuzată de dopaj și că a folosit o substanță interzisă care îmbunătățește performanța sportivă. Și cum asta nu era suficient, veștile rele au continuat. A urmat anunțul potrivit căruia s-au găsit nereguli în pașaportul său biologic.

Simona Halep, care a susținut tot timpul că roxadustatul a fost rezultatul unei substanțe contaminate pe care a început să o ia înainte de US Open, a fost suspendată provizoriu în octombrie 2022. După ce ITIA i-a dictat inițial o suspendare de 4 ani, jucătoarea româncă a primit o reducere a pedepsei la doar 9 luni, atunci când Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anulat condamnarea inițială.

Citește și: CE SE ÎNTÂMPLĂ, DE FAPT, ÎNTRE SORANA CÎRSTEA ȘI SIMONA HALEP. A FOST SCOS DE SUB PREȘ ADEVĂRUL DESPRE RELAȚIA LOR. „A FOST AMPLIFICAT”

Simona Halep: ”A fost ca și cum m-ar fi lovit un camion”

În cadrul unui interviu, Simona Halep și-a descris stare de spirit din momentul suspendării. A negat tot timpul că ar fi încălcat regulamentul, iar gândul îi era la momentul în care va reveni din nou pe terenul de tenis, ceea ce s-a și întâmplat la turneul de la Miami Open – în luna martie. După 19 luni de pauză, la revenirea pe terenul de tenis – în primul meci oficial de la turneul Miami Open – Simona Halep nu a reușit să treacă de primul tur, fiind învinsă de Paula Badosa, scor 6-1, 4-6, 3-6.

“A fost ca şi cum m-ar fi lovit un camion. Când am primit e-mailul, eram: ‘Este o greşeală. Nu poate fi adevărat’. Da, a fost o durere foarte mare când s-a întâmplat asta şi nu m-am gândit niciodată că pot trăi aşa ceva. În primul rând pentru că nu ştiam cum s-a întâmplat. Apoi, când am descoperit suplimentul contaminat, a fost un pic mai bine pentru că măcar ştii ce s-a întâmplat. Dar da, totuşi, a fost un dezastru să trăiesc această emoţie”, a spus Simona Halep, pentru tennis.com.

Imediat după turneul de la Miami Open, Simona Halep ar fi trebuit să participe la turneul Oeiras din Portugalia- care a avut loc în perioada 15-21 aprilie –  însă plecarea a fost anulată pe ultima sută de metri.

”Schimbare de planuri. Corpul meu îmi spune că are nevoie de mai mult timp pentru a se acomoda cu antrenamentele intense. Nu vreau să-mi grăbesc revenirea, așa că nu voi juca săptămâna viitoare la Oeiras”, a scris Halep pe Instragram.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *