December 8, 2023

România este o țară cu multe locuri sublime, iar unii străini sunt fascinați de frumusețile pe care le găsesc în țara noastră. Un jurnalist britanic a descoperit pe plaiurile noastre o zonă de care s-a îndrăgostit. Mai mult decât atât, a discutat deja cu autoritățile locale pentru a realiza un documentar în acest sens.

Charlie Ottley este un jurnalist din Marea Britanie în vârstă de 52 de ani care a devenit un mare fan al țării noastre. Acesta prezintă chiar și un serial documentar numit „Flavours of Romania”. A filmat deja două sezoane în aproape toate regiunile României, precum Oltenia, Moldova sau Maramureș. Iar, de curând, a vizitat din nou plaiurile noastre și a descoperit o nouă zonă de care s-a îndrăgostit și pe care o consideră minunată.

Citește și: IMNUL ROMÂNIEI, „REMIXAT” DE FANFARA OFICIALĂ DIN KENYA. PRIMIRE NEAȘTEPTATĂ PENTRU KLAUS IOHANNIS

Locul din România care i-a fascinat pe străini

Nu mai este un secret faptul că România are multe de oferit, de la gastronomia bogată până la peisajele de poveste. Iar unii străini apreciază foarte mult frumusețile pe care le găsesc pe teritoriul țării noastre. Printre aceștia se numără și jurnalistul britanic Charlie Ottley care a promovat regiunile noastre de mai multe ori, inclusiv printr-un serial documentar. Acum, a descoperit un nou loc care l-a fascinat. Este vorba despre Dobrogea, o zonă în care vede un mare potențial.

„Dobrogea este minunată, este practic o țară într-o țară. Gastronomia din Constanța este minunată, s-au deschis restaurante noi, iar aceasta este o regiune a vinului. Unele dintre vinurile mele favorite sunt din Dobrogea și există un potențial real pentru un turism al vinului.”, a declarat Charlie Ottley, pentru Adevărul.

Charlie Ottley a venit în România, la Constanța într-un moment special, cu ocazia Zilei Dobrogei, sărbătorită joi, 14 noiembrie. Însă, de-a lungul timpului a vizitat aproape în totalitate țara noastră. Pe rețelele de socializare, apar mai multe imagini din România, inclusiv o fotografie cu jurnalistul surprinsă în fața Castelului Corvinilor din Hunedoara.

Jurnalistul Charlie Ottley la Castelul Corvinilor din Hunedoara/ Sursa foto: Instagram
Jurnalistul Charlie Ottley la Castelul Corvinilor din Hunedoara/ Sursa foto: Instagram

„Este o regiune pe care aș vrea să o promovez mai mult”

Odată ce a descoperit acest loc, a rămas surprins de istoria sa și își dorește să îl promoveze mai mult. Astfel că a luat deja legătura cu autoritățile din țara noastră pentru a-l susține în a realiza un documentar.

„Are atât de multă istorie, atât de multă civilizație antică, este parte a drumului mirodeniilor, este o regiune pe care aș vrea să o promovez mai mult. Sunt atât de multe de lucruri de spus despre Dobrogea. Am discutat cu autoritățile locale despre un documentar, cu cele mai frumoase locuri, cu lucruri pe care le poți face într-o excursie de o zi, despre istorie, cultură, gastronomie, vin, distracția de pe plajă și toate lucrurile pentru care Constanța este faimoasă”, a adăugat jurnalistul britanic.

Fiind fascinant de Dobrogea, Charlie Ottley a realizat deja un episod special în serialul menționat mai sus despre această zonă. Capitolul are o durată de 1 oră și 16 minute, iar pe parcursul materialului, jurnalistul se plimbă cu barca și vizitează mai multe locuri, inclusiv plaje și câteva sate pescărești.

Citește și: OAMENII DE ȘTIINȚĂ AU FOST PUȘI LA ZID PENTRU CĂ NU SPUN ADEVĂRUL DIN SPATELE SCHIMBĂRILOR CLIMATICE. DESPRE CE FENOMEN ASCUNS ESTE VORBA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *